Hlavní obsah

Nejmilejší koncert pro dětské domovy hostilo Uherské Hradiště

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Uherském Hradišti se uskutečnil již 20. ročník slavnostní přehlídky zájmových uměleckých aktivit dětí z dětských domovů celé ČR pod názvem Nejmilejší koncert 2011. Letošního jubilejního ročníku se zúčastnily děti z téměř 40 dětských domovů. Ty přijel podpořit i jazzman Štěpán Markovič s kapelou Gulo Čar.

Foto: Marcela Zámečníková

Dětské domovy přijela podpořit i oblíbená kapela Gulo Čar a jazzový guru Štěpán Markovič

Článek

Letošního jubilejního ročníku se zúčastnily děti ze sedmatřiceti dětských domovů z České republiky a také děti ze dvou dětských domovů ze Slovenska.

Celostátnímu kolu předcházela po celé České republice regionální kola. Z nich byla porotami vybrána nejúspěšnější vystoupení dětí, která se v rámci akce v průběhu celodenního programu Nejmilejšího koncertu 2011 v Uherském Hradišti mohla představit veřejnosti a hostům nejenom na podiu Klubu kultury, ale i na Masarykově náměstí. 

Po přivítání hostů, představení a poděkování  jednotlivým zástupcům sponzorů akce, zaznělo několik milých a povzbudivých slov a sálem se rozezněla zvučná soulová a funková hudba v podání hudebního a pěveckého seskupení Gulo Čar s hostem Štěpánem Markovičem - navodila příjemnou a uvolněnou atmosféru.

Následně se ujal moderováním programu akce Jiří Hadaš, který jednotlivá vystoupení dětí prokládal magií a kouzly a tím celou uměleckou atmosféru náležitě umocnil.

Děti z jednotlivých dětských domovů předváděly v průběhu celého dne nejrůznější vystoupení z oboru pěveckého, hudebního, tanečního, dramatického a recitačního. Vystoupení měla vysokou profesionální úroveň a náležitě byla obecenstvem oceněna bouřlivým povzbuzováním a potleskem. 

Reklama

Výběr článků

Načítám