Hlavní obsah

Nejkrásnější bažina světa na fotografiích Ondřeje Záruby je k vidění ve Zlíně

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Specifická krajina brazilského národního parku Pantanal a jeho zvířecí obyvatelé jsou námětem výstavy fotografií Ondřeje Záruby, která bude již od pondělí 25. července k vidění ve zlínském Zlatém jablku. Stejně jako u předchozích expozic ukazují jeho snímky i tentokrát vzdálená místa a divokou přírodu.

Foto: Ondřej Záruba

Ara hyacintový - typický zástupce,kterého fotografové nejčastěji v těchto končinách fotí.

Článek

Originální záběry cestovatele a fotografa Ondřeje Záruby mohou již od pondělka 25. července obdivovat návštěvníci Zlatého jablka. Kolekce 44 fotek s názvem PANTANAL přináší ohlédnutí za stejnojmennou expedicí z loňského roku, kdy autor navštívil národní park v západní Brazílii.

„Myslím si, že je spousta lidí, kteří o Pantanalu nic neví. Rád bych proto prostřednictvím fotografií tuto oblast objevil a ukázal lidem, jak zdejší krajina vypadá a jaká zvířata tam lze zahlédnout,“ uvedl Ondřej Záruba.

Sám označuje národní park za ráj pro ornitology. „Nemůžu se nezmínit o dvou největších hvězdách mezi ptáky, kteří se zde běžně vyskytují. Nejčastěji foceným ptákem je bezesporu letící kolibřík na květu. Dalšími zajímavými objekty jsou pak velcí modří papoušci se žlutou linkou – ary hyacintové,“ řekl fotograf.

Expozice však ukazuje kromě krajiny i další pro objektiv fotografa zajímavé motivy jako vydry lovící ryby nebo třeba všude přítomné kajmany, kterých je v Pantanalu obrovské množství.

Výstava umístěná v hlavní galerii Zlatého jablka potrvá do 7. srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám