Hlavní obsah

Nejinspirativnější středoškolský časopis je z hodonínské průmyslovky

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti Střední školy průmyslové a umělecké se svým časopisem opět zabodovali, tentokrát v celorepublikové soutěži o nejinspirativnější středoškolský časopis roku 2017 pořádané Odborovým svazem novinářů. Se svým Echem získali úžasné první místo.

Foto: archiv SŠPU

Echo - časopis studentů z průmyslovky v Hodoníně - nejinspirativnější elektronický středoškolský časopis roku 2017

Článek

Soutěž o nejinspirativnější středoškolský časopis roku měla letos již devátý ročník. Probíhá tradičně ve dvou kategoriích: tištěný časopis a internetový časopis. ECHO studentů hodonínské průmyslovky vychází v elektronické podobě a získalo tak první místo mezi elektronickými časopisy.

„Ročník 2017 bylo velmi obtížné hodnotit, protože všichni přihlášení přistupují k tvorbě svého studentského časopisu odpovědně s mladistvým zápalem. Reflektují dění na své škole, snaží se o dobrou jazykovou a literární úroveň a vnímají dění ve svém okolí, své zemi i ve světě s mladistvým zápalem,“ řekl Petr Masopust, předseda hodnotící komise.

Výsledky ročníku 2017:

Kategorie tištěný časopis

1. Školník, Gymnázium Mladá Boleslav, Palackého

2. BEZEVŠEHO, SOŠ mediální grafiky a polygrafie Rumburk

3. PEER, Střední škola polygrafická, Olomouc

Kategorie internetový časopis

1. ECHO, Střední škola průmyslová a umělecká, příspěvková organizace, Hodonín

Mgr. Ludmila Kosíková, kantorka hodonínské průmyslovky, která se o školní časopis stará spolu s redakcí tvořenou výhradně studenty, říká: „Kolem časopisu je spousta práce, která není vidět. Jsem proto moc ráda, že celá redakce časopisu a tím i naše škola získala tuto cenu. Přijeli nám ji z Prahy dokonce předat do Hodonína osobně, což velice oceňujeme.”

A jak takový nejinspirativnější středoškolský časopis vypadá? Počíst si můžete v časopise ECHO zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám