Hlavní obsah

Nehodu vláčku ve zlínské zoo policie překvalifikovala na trestný čin a hledá svědky

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní nehodu vláčku ve zlínské zoo, při níž se zranilo šest lidí, dopravní policisté překvalifikovali po obdržení lékařské zprávy jedné ze zraněných žen z přestupku na podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Foto: Policie ČR

Vláček na přepravu osob havaroval v zatáčce.

Článek

„Devětapadesátiletému muži ze Zlína, který vláček řídil, hrozí v případě uznání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok. Budeme také zjišťovat, zda je držitelem příslušných řidičských oprávnění a zda se nedopustil trestného činu obecné ohrožení,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Na převoz lidí ve vláčku totiž nestačí mít řidičský průkaz pouze na osobní automobil, ale na autobus.

Policie žádá všechny návštěvníky ZOO Lešná, kteří jeli místním vláčkem v neděli 7. srpna v 15.35 hodin odpoledne a byli svědky dopravní nehody, aby se ozvali na linku 158 nebo na telefonní číslo vyšetřovatele 974 666 583 a pomohli dopravním policistům objasnit přesný průběh dopravní nehody. V době, kdy dopravní policisté přijeli k nehodě, ve vláčku už nikdo z cestujících nebyl.

V neděli 7. srpna krátce po půl čtvrté odpoledne v areálu ZOO a zámku Zlín – Lešná při jízdě z kopce se u vláčku určeného k přepravě návštěvníků v zatáčce převrátil druhý ze čtyř vozů a narazil do procházejících návštěvníků.

„K dopravní nehodě došlo pravděpodobně vlivem vysoké rychlosti. Vagon zranil tři dospělé ve věku 28, 36 a 62 let a tři děti ve věku od jednoho roku do sedmi let, které záchranáři odvezli k ošetření do nemocnice. Dechová zkouška řidiče vláčku na zjištění přítomnosti alkoholu byla negativní. Podle prvotních odhadů vznikla na dopravním prostředku škoda ve výši asi deset tisíc korun,“ přiblížila srpnovou nehodu policistka.

Reklama

Výběr článků

Načítám