Hlavní obsah

Nehoda rychlíku mezi Plzní a Mariánskými Lázněmi dočasně vyřadila trať z provozu

Novinky, Alena Lochmannová

Sněhová nadílka od včerejšího dne zpozdila několik vlaků, porazila celou řadu stromů, zavinila hned několik dopravních nehod a snad každému zkomplikovala ranní cestu do práce. Ani dnešní statistiky nejsou příznivé.

Článek

Hasiči museli během dnešního dopoledne vyjet k nehodě, která se stala na železniční trati mezi obcemi Plzeň a Mariánské Lázně. Před obcí Chodová Planá zde rychlík kolem deváté hodiny ranní narazil do spadlého stromu a cestující tak zůstali na trati uvězněni po několik hodin. Nehoda se obešla bez zranění.

Stojící rychlík zablokoval na několik hodin hlavní železniční trať na Cheb. Mimo jiné padlý strom, který byl příčinou srážky, zpřetrhal vedení, a tak trať dočasně vyřadil z provozu.

Cestující se museli náhradní soupravou vrátit zpět do Mariánských Lázní, kde pro ně byla připravena náhradní autobusová doprava. Lze očekávat, že komplikace přetrvají do dnešního odpoledne.

Předpovědi pro zítřejší den hlásí opět sněhové přeháňky. Mohou nastat další komplikace v dopravě, a proto řidiči, kteří nestihli svým automobilům nazout zimní obutí, by neměli z bezpečnostních důvodů vůbec vyjíždět.

Reklama

Výběr článků

Načítám