Hlavní obsah

Nedělní svátek divadel v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na neděli 2. září 2012 od 17 hodin se chystá na Masarykově náměstí v Ostravě něco, co občané v letošním roce ještě nemohli vidět. Sejdou se zde zástupci všech ostravských divadel, která již léta nabízejí kvalitní kulturu.

Foto: Josef Zajíc

Do divadla vás zve opereta/muzikál NDM. Foto 28.8.2011

Článek

Úderem 17. hodiny započne na improvizovaném otevřeném jevišti na Masarykově náměstí v Ostravě program JDEME ZA VÁMI, kde se sejdou herci, režiséři, hudebníci, tanečnice a tanečníci, výtvarníci, scénografové, inspicienti, nápovědy, jevištní technici, zpěvačky a zpěváci, loutkoherci, skladatelé, autoři a ředitelé všech čtyř divadel Ostravy.

Svoji prezentaci představí Komorní divadlo Aréna, Loutkové divadlo Ostrava, Divadlo Petra Bezruče a Národní divadlo moravskoslezské se svými čtyřmi soubory činohry, opery, operety/muzikálu a baletu.

Pro divadelní sezónu 2012 - 2013 nabídnou celkem 52 různých zajímavých titulů. Kromě pohádek v Divadle loutek mohou rodiče s dětmi vidět pohádku Sůl nad zlato v NDM, pohádkový je i příběh hrající se v DPB Maxipes Fík. Milovníci Williama Shakespeara mohou vidět Hamleta v Komorní scéně Aréna, u bezručů pak Zkrocení zlé ženy a Krále Leara. Činohra NDM připravuje Sen noci svatojánské.

Nabídka je tedy velká. O tom všem a o možnosti společného předplatného do všech ostravských divadel ABEND budou hovořit moderátoři Jiří Sedláček a Vladimír Polák.

Vyvrcholením divadelní neděle na Masarykově náměstí v Ostravě  bude Tanec mezi fontánami předvedený souborem baletu Národního divadla moravskoslezského.

Podrobnosti o společném předplatném ABEND na: www.abend.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám