Hlavní obsah

Nechte si zkontrolovat kůži. Stan proti melanomu bude v provozu i v Ostravě

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní vyšetřovací ambulance se ve čtvrtek 10. května otevřou v Avion Shopping Parku v Ostravě. Každý návštěvník si zde v rámci akce Stan proti melanomu, která proběhne Praze i v Brně, bude moci nechat preventivně zkontrolovat kůži.

Foto: Jiří Zerzoň
Článek

Potřebná vyšetření i edukaci budou provádět specialisté z Kožní kliniky Fakultní nemocnice Ostrava (FNO).

„Loni, kdy se Fakultní nemocnice Ostrava poprvé rozhodla přijít s ambulancemi přímo mezi lidi, využilo tuto možnost rekordních 755 lidí. Naši specialisté doporučili k dalšímu detailnímu vyšetření deset pacientů s podezřením na melanom, sedmnáct s podezřením na bazaliom a dva s podezřením na spinaliom,“ informoval Ing. Tomáš Oborný, tiskový mluvčí FNO.

Stan zájemci naleznou v části u kavárny Segafredo (u rybiček) od 10 do 18 hodin. A co by potenciální návštěvníky mělo přivést do těchto mobilních ambulancí? Světlá kůže, mnoho pih, větší množstvím mateřských znamének, kožní nádor v rodině, spálení v dětství či nově vzniklé nebo měnící se pigmentové znaménko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám