Hlavní obsah

Ne násilí na ženách. Evropské centrum v Plzni představuje výstavu OSN

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Informační centrum Europe Direct Plzeň instalovalo v prostorách Techmanie výstavu, která originálním způsobem upozorňuje na problém násilí na ženách.

Foto: Techmania Science Center

Výstava je výsledkem soutěže o nejlepší tiskový inzerát s tématem násilí na ženách, kterou iniciovalo OSN.

Článek

Patnáct velkoformátových grafik a fotografií představuje nejlepší oceněné práce vzešlé z veřejné soutěže Organizace spojených národů v Evropě. Výstava je v Techmanii umístěna jen do konce ledna.

"V Techmanii je od tohoto týdne k vidění výstava z dílny OSN, která upozorňuje na problematiku násilí páchaného na ženách. Provokativní, ale výstižné grafiky a fotografie si kladou za cíl jediné: přivést veřejnost k zamyšlení se nad tím, že s násilím se během života přímo setká až 70 % žen," uvedl tiskový mluvčí plzeňské Techmanie Tomáš Moravec.

Výstava je výsledkem soutěže o nejlepší tiskový inzerát s tématem násilí na ženách, kterou iniciovalo OSN. Profesionální i amatérští tvůrci ze čtyřiceti evropských zemí přihlásili do soutěže více než 2700 prací, z nichž porota vybrala a ocenila třicet návrhů.

Europe Direct Plzeň přivezlo do Techmanie patnáctku těch nejlepších, samozřejmě včetně vítězné práce dánské designérky Trine Sejthenové nazvané Násilí nemusí být vidět.

"Chtěli bychom upozornit na to, že násilí na ženách není jen tématem rozvojových zemí, ale týká se i naší bezprostřední blízkosti. Často o něm jen bohužel nevíme," uvedla Kateřina Vachková, vedoucí informačního centra Europe Direct Plzeň.

Výstavu je možné si prohlédnout každý den od 9 do 17 hodin, a to zdarma, neboť se nachází ve veřejně přístupné části science centra.

Reklama

Výběr článků

Načítám