Hlavní obsah

Navzdory pátku třináctého se v Hřebečníkách uskutečnil skvělý turnaj

Novinky, Petra Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vynikající atmosféra panovala v pátek 13. prosince v hřebečnické hospodě U Globusu, kde se sešli hráči z osmi ligových šipkových týmů na finálovém turnaji letošní série HŘEBEČNÍKY OPEN 2013 ve hře 501 DO.

Foto: Petra Dolanská
Článek

Jedenadvacítku ligových hráčů doplnili místní neregistrovaní hráči, a tak se "pětsetjednička" hrála až dlouho do noci. I tentokrát jsme U Globusu přivítali úplně nové hráče z bývalého prvoligového týmu Restart Křivoklát, ze Železné a dokonce téměř celý šipkový tým z Tmaně. Celý turnaj probíhal v milé předvánoční atmosféře, kterou zúčastněné dámy podpořily ochutnávkou domácího cukroví.

Krátce před půlnocí bylo jasné, že nikdo z domácích do finálových bojů nezasáhne a že poháry a ceny pro vítěze poputují někam mezi naše hosty.

Po půlnoci došlo na finálový souboj mezi Milanem Hájkem z hudlického Hroch Teamu a Jiřím Sivákem z tmaňských Čertů. I když všichni Čerti fandili jako praví pekelníci, na vítězství jejich zástupce to nestačilo. Vítěz Milan Hájek si do Hudlic odvezl nejen zlatou medaili a cenu z Tradičního pivovaru v Rakovníku, ale shodou okolností také cenu za "bingo", tedy 180 bodů. Pro zajímavost, toho dosáhnete, pokud se všemi třemi šipkami trefíte ze vzdálenosti 237 cm do políčka o velikosti 1x3 cm.

Druhé a třetí místo obsadili tmaňští Čerti Jirka Sivák a Martin Třešňák. Nejlepší ženou turnaje byla vyhlášena Jana Knotková z berounského týmu Good Bulldog Prdelky a z domácího DC Globus se nejlépe umístil hřebečnický hostinský Dalibor Bohuslav. 

Seriálový turnaj Hřebečníky Open bude pokračovat 10. ledna 2014. Všechny, kdo se chtějí mezi terči pobavit v samém závěru roku, zveme ke Globusu na předsilvestrovské šipkohraní v sobotu 28. prosince 2013.

Související témata:

Výběr článků

Načítám