Hlavní obsah

Navštivte adventní prohlídky s ledovou královnou Elsou na zámku Mníšku

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendech 8. a 9. prosince a 15. a 16. prosince se budou na mníšeckém zámku konat vánoční prohlídky s královnou Elsou. Při nich si malí i velcí návštěvníci připomenou známé i neznámé tradice a některé z nich si třeba i vyzkouší. Pro děti jsou připraveny také výtvarné dílny nebo Kouzelné sklepení.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Dejte si v předvánočním shonu pauzu a naordinujte si výlet do svátečně vyzdobených komnat mníšeckého zámku. Kromě prohlídek s klasickým výkladem můžete zavítat i na ty, kde vás žádné letopočty a jména nečekají, ale kde se dostanete do vánoční nálady.

Prohlídky jsou určeny především rodinám s dětmi, ale nejen jim. Přidat se může každý, kdo si chce připomenout tradiční zvyklosti, dozvědět se něco nového a také se pobavit vyzkoušením některých vánočních zvyků. 

Jak se zabezpečit před zloději? Co udělat, aby vás příští rok měli všichni rádi? Jak zařídit, aby vás nebolely nohy? Proč se musí vyskakovat do výšky? To všechno se dozvíte během prohlídky s vánočním vyprávěním Královna Elsa a Vánoce a navíc si vyzkoušíte věštění budoucnosti, pustíte si lodičku, ozdobíte stromeček nebo si stoupnete na sekyrku.  

Jaké další prohlídky si ještě můžete vybrat? Rodiny s menšími dětmi mohou v sobotu 8. prosince navštívit také Pohádkovou prohlídku o zámeckých strašidýlkách. Uslyší zábavné povídání o tom, jak bílá paní uspává miminka, tajemný ptáček zase paní hraběnku a že v okolních lesích můžete potkat velké zvířecí strašidlo s klapavou tlamou. 

A v sobotu 15. prosince je pro změnu navíc připravena i zábavná prohlídka Královna Elsa a Olaf. I při této prohlídce budete procházet vánočně ozdobenými interiéry, ale děti tu čeká důležitý úkol. Else se zatoulal Olaf, běhá někde po zámku a možná se ztratil. Pomohou ho děti Else najít?

Reklama

Výběr článků

Načítám