Hlavní obsah

Naučná stezka provede od června zájemce údolím plzeňských řek

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšný projekt naučných říčních stezek na území města Plzně pokračuje. Ve středu 4. června v 17.00 hodin bude mezi kostelem sv. Mikuláše a papírenskou lávkou otevřena čtvrtá naučná stezka údolím Radbuzy.

Foto: Magistrát města Plzně

Ve středu 4. června v 17.00 hodin bude mezi kostelem sv. Mikuláše a papírenskou lávkou otevřena čtvrtá naučná stezka údolím Radbuzy.

Článek

Můžete se těšit nejen na křest tištěného průvodce, který bude zájemcům zdarma k dispozici, ale i hudební vystoupení vokální skupiny Tutti Voci a komentovanou prohlídku k soutoku ve Štruncových sadech v doprovodu Jiřího Caise a Ladislava Voldřicha, kteří jsou autory textu.

„Stezka v sobě zahrnuje historicky bohaté území tzv. plzeňských Benátek a celou řadu cenných budov s jedinečnou architekturou. Po opuštění centra Plzně nás zavede do zajímavých přírodních scenérií údolí Radbuzy,” láká k vycházce podél řeky Jiří Cais z Krajského centra vzdělávání a jazykové školy v Plzni.

„Procházka od soutoku Radbuzy a Mže ve Štruncových sadech až k poslednímu zastavení nedaleko lávky Járy Cimrmana ve Lhotě zabere příjemné čtyři hodinky. Pokud se na prohlídku naučné stezky vypravíte první středu v měsíci, můžete si cestou odpočinout v Luftově zahradě na pravém břehu Radbuzy za Tyršovým mostem, jejíž návštěvu vřele doporučuji,” doplnila vedoucí ateliéru životního prostředí Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Pavlína Valentová.

Průvodce naučnou stezkou je již nyní k dispozici v elektronické podobě na webových stránkách města Plzně. Tištěná verze bude zájemcům distribuována po akci prostřednictvím Turistického informačního centra na náměstí Republiky.

Všechny stezky jsou vhodné pro pěší, cyklisty i maminky s kočárky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám