Hlavní obsah

Natáčí se Fotograf, film o Janu Saudkovi

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotograf aneb Dámy, radím vám ke klidu…! Tak se jmenuje film, ke kterému scénář napsali Irena Pavlásková a Jan Saudek. Režie se ujala sama Irena Pavlásková, která je podepsána například pod filmy Čas sluhů, Corpus delicti či Bestiář. Hlavní roli dostal Karel Roden.

Foto: Petr Mráček

z natáčení filmu Fotograf

Článek

Jedenáctého dubna začala režisérka Irena Pavlásková točit svůj nový film Fotograf aneb Dámy, radím Vám ke klidu...!, který je volně inspirovaný životním příběhem slavného českého fotografa Jana Saudka. Ten je společně s Irenou Pavláskovou spoluautorem scénáře.

Příběh se vrací k některým osudovým křižovatkám turbulentního života hlavního hrdiny, člověka, který je obdařen nejedním výjimečným talentem, živelností a vášní. Všechny tyto vlastnosti mu přinesly slávu i odmítání, lásku i zradu, zástupy obdivovatelů i osamocení.  

Režisérka Irena Pavlásková říká: „Drama příběhu je okořeněno také humorem, neboť náš hrdina je smyslem pro humor vrchovatě obdařen. Film poodkrývá tajemství Janovy tvorby, ponořuje se do bizarního a sugestivního světa žen, které ho obklopují.“  

Natáčí se v Praze a okolí, například v budově bývalé Živnobanky.

Ve filmu například uvidíme:

Karel Roden (Jan)

Marie Málková (Líba)

Vilma Cibulková (Věra)

Václav Neužil (Marek)

Marika Procházková (Vendelína)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám