Hlavní obsah

Narozeniny oslaví Ford Mustang na Letišti Václava Havla sprintem

Novinky, Jarda Malík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný automobil Ford Mustang oslavil v dubnu 50. narozeniny. Pro fanoušky tohoto ikonického automobilu a příznivce závodů automobilů ve sprintu na čtvrt míle uspořádá v sobotu 24. května na Letišti Václava Havla Mustang Riders Club akci nazvanou 50 let Ford Mustang Sprinty.

Foto: Pavel Mikeska
Článek

Ford Mustang kultovní automobil několika generací se vyrábí a prodává již 50 let. Tomuto jubileu je věnován i letošní závod ve sprintu na čtvrt míle pořádaným nadšenci sdruženými v Mustang Riders Clubu.

Návštěvníky čeká atraktivní podívaná, vedle sprintu, kterého se v pěti kategoriích zúčastní 70 výkonných aut, je připraven i zajímavý doprovodný program. V současnosti 9. jezdec Mistrovství světa v rallye Martin Prokop bude rozdávat autogramy a představí závodní vůz Ford Fiesta WRC. Kromě amerických vozů, které se představí na závodní dráze, pořadatelé připravili i výstavu, kde se představí různé generace Fordu Mustang, ale i další ameriky.

Závody se budou konat na dráze 04/22. Vstup pro veřejnost je zajištěn branou z ulice K letišti. Otevření areále a příjezd amerických automobilů od 9 hodin, kvalifikace od 10:30, vyhlášení výsledků v 17:00. Parkování pro návštěvníky s platnou vstupenkou je zajištěno zhruba 600 metrů od vstupu do areálu, zastávka MHD Na Padesátníku je od něj přibližně 350 m.

Jelikož pořádající Mustang Riders Club podporuje MDA ride, což je společnost dlouhodobě podporující nemocné se svalovou dystrofií, část z ceny vstupenek, které jsou v prodeji v síti Ticketpro, půjde na její konto. Držitelé průkazu ZTP a ZTP-P mají vstup zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám