Hlavní obsah

Národní soutěž Gayman zná letošní finalisty

Novinky, Marian Kajzer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 13. února se v nejstarším LGBT clubu v Praze konal casting 15. ročníku soutěže Gayman. Porota vybrala a letos se o titul Gayman Česko Slovenska utká 9 mužů.

Foto: Marian Kajzer

Letošní finalisté GAYMAN 2016 jsou velkého věkového rozpětí. Nejmladšímu je 18 let a nejstaršímu 41 let.

Článek

Porota vybrala 8 finalistů a byla udělena jedna "divoká karta". Ta letos padla na Františka Peška, který soutěžil již v roce 2011 a stal se také Gaymanem TV Metropol 2011.

Letos je nejmladšímu finalistovi je 18 let, naopak nejstaršímu 41 let. Rozpětí bydliště je Chomutov - Rožňava na Slovensku.

Ve finále se tak utkají tito pánové:

Matěj Boroš z Rožnavy, 21 let

Lukáš Čech z Chomutova, 18 let

Josef Samek z Kočína, 23 let

František Pešek z Chomutova, 30 let

Adam Dominik Volf z Bezna, 41 let

Michal Studlík z Teplic, 21 let

Adam Kopecký z Prahy, 19 let

Jakub Kubis z Ostravy, 28 let

Jaromír Šufr z Telnice u Brna, 39 let  

Finalisté si užili vše, co bylo avizované, od focení, ubytování ve 4* hotelu Nabucco po společnou večeři v Michelské Pivnici, večerní akci v Piano Baru i nedělní muzikál Sněhová Královna, který zakončili prohlídkou zákulisí divadla Hybernia. Společně se vyfotili s Lumírem Olšovským, Evou Klainovou či Pavlem Pavlovským, kteří v muzikálu hrají.  

Gayman avizovaný casting ustál. Široké věkové rozpětí si diváci přáli již v minulosti několikrát, takže je zde šance, že se určití diváci k soutěži vrátí.

Volba Gayman Internetu 2016 již začala. Hlasovat lze dvakrát, a to na webu http://www.igayman.cz/Finaliste-2016.html nebo na facebooku gaymancr  

Finalisty čeká v červnu čtyřdenní soustředění. Kde se uskuteční finále, sice pořadatelé stále tají, ale jisté je datum 10. září (v Praze). Vítěz obdrží ceny za bezmála 5 tisíc eur.

Záštitu převzali starosta Prahy 4 Mgr. Petr Štěpánek CSc. a Mgr. Ondřej Mirovský M.EM, místostarosta Prahy 7.

Úřadující Gayman a Gayman Internetu 2015 Marek Gajdoš, 1. vice Gayman a Gayman Sympatie 2015 Ladislav Ágh a také 2. vice Gayman 2015 Dominik Bubák jsou momentálně v jednom kole. Pár dní po castingu míří do Ostravy na Duhový ples, který pořádá Marek Zlý (Gayman 2012) s manželem Jirkou a týden na to je čeká první Gayman párty na Slovensku, kde svou tour začínají v clubu Shanghai ve Vrútkách.

Gayman Česko Slovensko je pokračovatelem Gay Man České Republiky, což byla soutěž sympatie, kterou v letech 1992 - 2000 pod patronátem SOHO organizovaly v České republice některé jeho členské organizace.

V roce 2010 se soutěž obnovila pod značkou Gayman ČR. Od roku 2012 je soutěž rozšířena o Slovensko a vedena tak jako Gayman Česko Slovenska. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám