Hlavní obsah

Národní cirkus Jo-Joo vystoupí v Brně

Novinky, Petr Gongol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po loňském úspěšném hostování v brněnské části Komárov se Národní cirkus Jo-Joo opět vrátí do Moravské metropole s novým programem.

Foto: Petr Gongol (www.cirkusy.eu)

Národní cirkus Jo-Joo

Článek

Jaromír Joo navázal na tradici bývalého cirkusu Jadran, který byl při svém putování Rakouskem-Uherskem totálně nasazen. Éra cirkusu Jadran skončila rokem 1952, kdy došlo k jeho znárodnění.

Symbolem cirkusu Jo-Joo byly odjakživa šelmy, a to zejména sibiřští tygři, kterých se za posledních pár let u Národního cirkusu Jo-Joo narodilo přes dvacet tři, což je největší chovatelský úspěch nejen v Evropě, ale možná i na světě.

Letos Národní cirkus Jo-Joo uvádí nový program s názvem Madagaskar v cirkusu, který je inspirován animovaným filmem studia DreamWorks. Návštěvníci se mohou těšit na výcvik sibiřských tygrů pod vedením principála Jaromíra Joo, včetně jeho tygřího miláčka Bornea s váhou přes 350 kg, lemuří král Jelimán předvede výcvik nejmenších poníků na světě, mediálně známí akrobaté Strýc a Synovec, finalisté soutěže Česko Slovensko má Talent v kostýmech lemurů, předvedou vzdušnou akrobacii na kurtách.

Návštěvníci dále mohou obdivovat akrobacii na volném drátu, se švihadly, rychlopřevleky, výcvik dalmatinů, americké pumy medové a dvouapůlhodinový program uzavře vzdušná akrobacie na šálách s doprovodem amazonských papoušků Ara. Nebudou chybět ani madagaskarští filmoví maskoti lev Alex, zebra Marty, žirafa Melmen, hrošice Glorie, parta tučňáků a francouzská policistka Chantal DuBois.

Národní cirkus Jo-Joo bude v Brně stát od 2. září do 4. října, v městské části Komárov na nároží ulic Hněvkovského, Sokolova, naproti Baumaxu. Představení bude ve všední dny od 17:30, víkendy a svátky od 10:00 a 15:00 hodin.

Dne 1. září vyjde kniha k příležitosti šedesátých narozenin pana principála Jaromíra Joo s názvem Zpověď principála, kterou napsal Hanuš Jordan a v níž je rovněž velká kolekce fotografií z principálova života, výcviku zvířat a samozřejmě cirkusového prostředí, které nafotili František Poláček a Gejza Bajerle. Kniha bude slavnostně pokřtěna a uvedena na trh v knihkupectví Dobrovský, v brněnské Galerii Vaňkovka od 17:00. Slavnostního křtu a autogramiády se také zúčastní Ondřej Neff, Jiří Pecha a Petr Švancara.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám