Hlavní obsah

Náraz polského kamiónu do vozu silničářů zablokoval provoz na D1

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provoz dálnice D1 u Rousínova ve čtvrtek v noci zablokovala nehoda polského kamionu. Ten v plné rychlosti narazil do nákladního auta s přívěsem, které patřilo silničářům.

Foto: HZS JMK
Článek

Nehoda se stala krátce před třetí hodinou ráno na 215. kilometru dálnice ve směru z Vyškova do Brna. "Kamion Scania narazil do stojícího nákladního auta silničářů s přívěsem se signalizací označující zúžení dálnice do jednoho jízdního pruhu. Přívěs se signalizací náraz zničil, nákladní auto odhodil na středová svodidla," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Při nehodě byla zraněna polská osádka kamiónu Scania, 34letý řidič a jeho 57letý spolujezdec. Vozidlo silničářů bylo naštěstí ve chvíli nárazu prázdné.

Dálnice ve směru z Vyškova do Brna zůstala po dobu šetření a odstraňování následků nehody až do ranních hodin uzavřena, dopravu odkláněli policisté.

Jen o pár dnů dříve, 31. srpna, přišli o zásahové vozidlo jihomoravští hasiči. To zničil kamión, který ho smetl na stejné dálnici u Tvarožné. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám