Hlavní obsah

Namalujte Ježíška na mníšeckém zámku a zúčastněte se soutěže s výstavou

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaký je pro nás symbol Vánoc? Santa Claus, Děda Mráz nebo Ježíšek? Zcela jistě Ježíšek, i když jeho konkurenti se objevují stále častěji. Přijďte oživit a podpořit tradici českých Vánoc, zapojte se do soutěže v malování na zámku v Mníšku pod Brdy. Soutěž je určena školám i rodinám s dětmi.

Foto: Anna Čelouchová

Malujte a zúčastněte se zajímavé předvánoční soutěže.

Článek

Na vybraných hradech, zámcích a jiných objektech proběhne o posledním říjnovém víkendu v rámci projektu Vánoce s naším Ježíškem výtvarná soutěž, která navodí sváteční náladu, připomene, že Vánoce se blíží, a hlavně, že nás nečeká jen období spěchu, shonu, nakupování, pečení a uklízení.

Čeká nás doba pohody, klidu a rozjímání, se kterou je nerozlučně spojen, jako hlavní symbol našich Vánoc - Ježíšek. V posledních letech na nás sice všude číhá hlavně Santa Claus, který leze komínem s pytlem přes záda a láká nás do obchodů. Ale my jistě všichni cítíme, že k našim svátkům patří české koledy, kapr a náš Ježíšek.

Děti, jak vy si představujete Ježíška? V kolébce, když se narodil, nebo jak naděluje dárky? Namalujte nám jeho obrázek. U vás doma nebo u nás na zámku. Malujte pastelkami, temperami, použijte fixy, obyčejnou tužku nebo cokoliv chcete a pusťte se do práce.

Vytvořte obrázek na téma Betlémský příběh v koledách a právě podle koled, které umíte zazpívat, můžete malovat. Mnoho hezkých obrázků se potom vybere a poputuje do finálové soutěže. A představte si, že vybrané obrázky budou v době adventní vystaveny i v ulicích při výstavě nazvané Betlémský příběh v koledách, očima dětí, zdobí ulice měst. Každý si je bude moci prohlédnout při nákupech nebo předvánočních procházkách a potěšit se vaším uměním.  

Přijďte tradici našeho Ježíška s dětmi podpořit i do zámku Mníšku pod Brdy nedaleko Prahy. V sobotu a neděli 25. a 26. října se otevře zámecký výtvarný ateliér od 11.00 do 16.00 hodin, kde se mohou děti posadit a svůj obrázek namalovat.

Samozřejmě můžete přinést do výtvarného ateliéru svého Ježíška namalovaného už z domova. Nezapomeňte označit obrázek jménem, věkem, adresou a kontaktem.  

Školy a školky plné dětí, zúčastněte se také. Tvořte při hodinách výtvarné výchovy nebo v družině, děti se budou těšit na Vánoce a zároveň si v této moderní době oživí připomínku našich tradičních Vánoc a Ježíška, který k nim patří.

Učitelky, učitelé, tety a vychovatelky, obrázky dětských kolektivů noste k nám do mníšeckého zámku. Přijďte kdykoli, mimo pondělí, v otevírací době zámku, nejpozději o víkendu 25. a 26. října. Budeme se těšit na co nejvíce obrázků.  

Reklama

Výběr článků

Načítám