Hlavní obsah

Nadstavbová skupina o udržení v hokejbalové extralize se dramatizuje

Novinky, Vojtěch Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elitní moravská hokejbalová mužstva se v extraligové skupině o udržení nevyhnula komplikacím. Karviná sice dokázala porazit východočeský Letohrad, v Ústí nad Labem však těsně prohrála. To Třinec po porážce z Karviné klopýtnul i v Letohradě.

Foto: Veronika Woznicová

Lukáše Kubicu zastihla nadstavbová skupina ve skvělé střelecké formě.

Článek

HbK Karviná - SK Hokejbal Letohrad 5:2 (4:1, 1:0, 0:1)

Domácí si se soupeřem poradili především dík výtečné 1. třetině. Lukáš Kubica otevřel skóre v desáté minutě duelu a již za sto dvacet vteřin později navýšil náskok Karviné Rosůlek. Ve čtrnácté minutě pak opět skóroval Kubica a první část uzavřel gólem do šatny Luka.

Karviná pokračovala v sympatickém výkonu i v druhé části. Zde se do třetice prosadil Lukáš Kubica a završil tak premiérový hattrick ve své extraligové kariéře.

Poté domácí zbytek duelu kontrolovali. Zodpovědnou hrou neponechali nic náhodě a i přes slabší konec přehráli soka v boji o pozice, zajišťující zachování extraligové příslušnosti bez barážového turnaje.

SK Hokejbal Letohrad - HBC Enviform Třinec 2:1 ss (0:0, 1:1, 0:0)

Třinec sehrál v Letohradu velmi vyrovnaný duel. Ačkoliv byli hosté nepatrně střelecky aktivnější, v šedesáti minutách padly pouze dvě branky. Ve dvaadvacáté minutě otevřel skóre třinecký Konvička, načež reagoval přesným zásahem domácí Tesař. Stav 1:1 poté platil až do závěru normální hrací doby.

V samostatných nájezdech se pak ukázali být úspěšnější domácí a brali tak důležitý bod navíc do průběžné tabulky.

Elba DDM Ústí nad Labem - HbK Karviná 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Karvinští hokejbalisté se v sobotu 26. dubna představili na hřišti ústecké Elby. Po dvou domácích vítězstvích odjížděli na sever Čech s dobrou náladou. V boji o důležité záchranářské body ale svému soupeři těsně podlehli.

Karviná při tom začala lépe. Hosté šli do vedení zásluhou přesné trefy Lukáše Kubici, který tak zaznamenal čtvrtou branku z posledních dvou utkání. Výsledek 0:1 pak přetrval až do druhé části.

Domácí však zbraně nesložili. Vynutili si vyrovnání a ve třetí třetině dokonce přetáhli vedení na svou stranu. Na gól z hole Langthalera již Karvinští nezareagovali a domů se tak vrátili bez bodu.

Související témata:
Robert Kubica

Výběr článků

Načítám