Hlavní obsah

Nadcházející víkend bude v Malé Skále ve znamení Benátské noci

Novinky, Petr Štrympl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 28. července se otevřou brány 19. ročníku festivalu Benátská noc v Malé Skále. Za nimi čeká na návštěvníky spousta skvělé muziky a dobré zábavy.

Foto: pořadatel
Článek

Za dva dny se rozezní malebným údolím řeky Jizery první tóny letošního ročníku festivalu Benátská noc. Hlavní festivalový program začne v pátek 29. července od 12.00 a skončí v neděli před desátou večer.

Letos pořadatelé servírují skutečně velkou porci skvělé hudby z celého světa i od nás. Hrát se bude na dvou velkých podiích a dvou malých. Kdo by chtěl vyzkoušet i trochu jiné zábavy, bude mít z čeho vybírat – od adrenalinového bungee jumpingu či horolezecké stěny po herní zónu. Tradičně dojde i na sobotní dopolední neckyádu či autogramiády vystupujících. Připraveno je i spousta aktivit pro nejmenší.

Na poslední chvíli pořadatelé ještě doplnili jméno na stage Evropy 2. Přijede skvělý Carmen Rizzo  - fantastický DJ, dvakrát nominovaný na cenu Grammy v kategoriích remixové produkce a tvorby nahrávek. Dále se těšte na Scooter, Dream Theatre, Clawfinger, Lacuna Coil, netradičně na open air festivalu i na Lucii Bílou, Chinaski, Nightwork, Čechomor, Eddie Stoilow a mnoho dalších.

Pro maximální pohodlí návštěvníků se letos podařilo zajistit i kyvadlovou dopravu mezi Prahou a Malou Skálou. Autobusy budou vyjíždět z Prahy-Černého Mostu (konečná metra B) až do areálu na Malé Skále a následně v nočních a ranních hodinách zpět do Prahy.

Tradičně se pořadatelé snaží pomoci i těm nejmenším a nejslabším. Vloni šla jedna koruna z každé prodané vstupenky na konto Kapky naděje (30 000 Kč), letos se Benátská noc stala partnerským festivalem UNICEF.

Kemp bude otevřen tradičně již od čtvrtka až do pondělí 1. srpna. Letos však bude nadstandardně vybaven. Stanový areál, který organizátoři připravili, nemá na českých festivalech obdoby. Těšit se můžete nejen na čisté toalety a sprchy s teplou vodou, ale také na osobní trezory, půjčovnu sportovního náčiní nebo hřiště. Přímo v areálu kempu vyroste velkokapacitní restaurace a kavárna s non-stop otevíračkou. Kapacita kempu je až 7000 osob.

Veškeré informace o hudebním a doprovodném programu, kempu, dopravě, parkování, atd. naleznete na www.benatskanoc.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám