Hlavní obsah

Nadace Jistota věnovala finanční dar sociálním službám v Havířově

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finanční dar ve výši 98 912 korun věnovala Nadace Jistota představitelům Sociálních služeb města Havířova.

Článek

Šek 18. července slavnostně na havířovské radnici předala řediteli sociálních služeb Milanu Černému členka Nadace Jistota Brigita Štefánková se slovy: "Země je tak bohatá, jak se dokáže postarat o své potřebné." Popřála držitelům šeku, aby jej dobře využili.

Darovaná částka je určená pro rozšíření komunikačních a sociálních možností uživatelů služeb Poradenského střediska pro rodinu a dítě v Havířově. Součástí střediska jsou totiž služby půjčování kompenzačních pomůcek rodinám s dětmi se zdravotním postižením, především pomůcek tzv. asistivní technologie, které usnadňují ovládání počítače lidem s výrazným zdravotním postižením.

O tyto pomůcky projevují zájem především rodiny dětí o mozkové obrně, dětí s autismem, dětí s mentálním a kombinovaným postižením, kde se projevuje porucha řeči. Poradenské středisko pro rodinu a dítě v Havířově má v současné době až kolem stovky uživatelů poskytovaných sociálních služeb a další pomůcky pro ně jsou nanejvýš potřebné. Pomůcky dětem zvyšují míru jejich samostatnosti, rozvíjejí jejich dovednosti a v neposlední řadě jim obohacují trávení jejich volného času.

Za darovanou částku chce poradenské středisko zakoupit například velkoplošnou klávesnici k počítači, komunikátory, různé elektronické hračky, dotykový monitor, velkou polohovací myš k počítači, kterými dosud v Havířově nedisponovali.

"Nadace Komerční banky Jistota je významnou součástí českého charitativního prostředí již druhé desetiletí. Finančně přispívá na činnosti zdravotně-sociálního charakteru, podporuje projekty v oblasti rozvoje občanské společnosti a nabízí pomoc při vzdělávání. Značné prostředky plynou rovněž na podporu lidem v tíživé životní situaci, tj. zdravotně postiženým nebo osobám v tísni," informovala Ing. Eva Wojnarová, tisková mluvčí Havířova.

Za dobu své existence již přispěla nadace na podporu všech těchto činností částkou přesahující 120 milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám