Hlavní obsah

Nad Holešovem létaly kulky ze zbraní výsadkových veteránů

Novinky, Michal Mucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V holešovských lesích bylo po celý pátek 15. června slyšet střelbu. Místní jsou možná zvyklí, ale lidé projíždějící krajem nemohli tušit, o co jde. Klub výsadkových veteránů Holešov totiž uspořádal v tento den pro své veterány a pozvané střeleckou soutěž.

Foto: Michal Mucha

Výsadkoví veterání z Prostějova na střelecké soutěži v Holešově uspěli.

Článek

Dnes je tam policejní střelnice, ale do roku 1969 zde cvičili v lesích Holešova chlapi ze 7. výsadkového pluku zvláštního určení. Tito protřelí muži ovšem nyní neměli nějaké vojenské cvičení, nýbrž měli za úkol připravit střelecký trojboj. Bez pomoci Policie ČR by to ale určitě nezvládli. Střílelo ze tří druhů zbraní. Samopalu vz. 58, pistole vz. 82 a malorážky. Přijelo více než 7 desítek mužů a žen.

V organizaci a celém průběhu soutěže byl vidět nejen vojenský duch a opravdová hrdost příslušnosti k výsadkovému vojsku, ale i neustálý smysl veteránů pro časovou přesnost, poslušnost a úctu k určitým hodnotám.

Prostějovští výsadkáři opět ukázali, že pokud mohou držet jakoukoli zbraň, mají ji stále pevně ve svých rukou. V kategorii družstev mužů obsadili 2. místo. Střelecké partě ve složení Jaroslav Ondrejčák, Antonín Křivánek a Vladislav Holík chyběly pouze 2 body od vítězství. V ženách zvítězila s přehledem Soňa Holíková. V jedincích si odvezl stříbrnou medaili v absolutním hodnocení Rudolf Zapletal, rovněž mu chyběly jen 2 body od naprostého prvenství.

Velké poděkování patří organizátorům této soutěže, ale i statutárnímu městu Prostějov, které akce Klubu výsadkových veteránů Prostějov finančně podporuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám