Hlavní obsah

Náchodští korfbaloví dorostenci ztratili a poslali Brno do trháku

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po měsíční pauze na palubovku opět vyběhli korfbaloví dorostenci. Šesté kolo nejvyšší soutěže této věkové kategorie v jednom z turnajů přineslo překvapení v podobě dvou ztrát druhého Náchoda, ve druhém měření sil v Brně se naopak zrodily očekávané výsledky, když dvě jasné výhru ukořistil lídr z Brna.

Foto: Jan Pařík

Prostějovští dorostenci v šestém kole dvakrát vyhráli.

Článek

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Před víkendem ztratil Náchod pouze bod za remízu se Znojmem, po šestém kole však počítá další újmy na svém bodovém zisku. Nejenže opět zopakoval remízu 16:16 se Znojmem ze čtvrtého kola, ale druhý zápas dne dokonce v Prostějově prohrál. Před domácím celkem se musel sklonit 12:20.

Nevydařené kolo a zmar dokresluje i žlutá karta pro náchodskou trenérku Denisu Kolářovou v duelu s Hanáky, kterou si vysloužila za nesportovní chování.

Oslabený domácí celek, který po zranění jedné z hráček turnaj dohrával pouze se dvěma dívkami, ovládl i 15:10 utkání se Znojmem a ze z měření těchto tří týmů vyšel jako jasný vítěz. V tabulce se pak Hanáci nalepili na třetí Šenov, který očekávaně ztratil body s vedoucím Brnem.

Denisa Kolářová (trenérka, Náchod): „Odjížděli jsme k utkání sice v plném počtu, ovšem cestovali s námi i zranění hráči. V sestavě jsme tedy velmi improvizovali, což nám činilo problémy hlavně ve střeleckých situacích. Velký počet nevyužitých šanci způsobil, že jsme byli rádi za remízu se Znojmem. Prostějov již poněkolikáté nastoupil se třemi dívkami. Hra proti sedmi se nám vůbec nevydařila.“

Nikola Lorencová (hráčka, Prostějov): „Proti Náchodu jsme sehráli daleko těžší zápas než se Znojmem, soupeř má kvalitnější kádr. Bohužel vygradovaly naše potíže s ženskou částí družstva. Nastoupili jsme jen ve třech a poté si ještě spoluhráčka udělala něco s kotníkem. Na Náchodu byla hodně znát absence Kuby Novotného.“

Prostějov SK RG U19 - Modří Sloni YMCA Znojmo U19   15:10

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 - SK Plhov Náchod U19   16:16

Prostějov SK RG U19 - SK Plhov Náchod U19   20:12

MINITURNAJ V BRNĚ

V první polovině soutěže je nikdo nedokázal zastavit a i ve druhé extraligové části se dá čekat, že jen málokdo může konkurovat dorostencům brněnského Korfbal klubu. Ti v domácím miniturnaji nepřipustili žádné komplikace a došli si nejprve pro výhru 19:13 s nebezpečným Šenovem a slavili i 25:9 v městském derby proti Novému Lískovci.

Za zmínku určitě stojí střelecké galapředstavení mládežnické reprezentantky Sáry Sahatciu. Ta už v prvním klání nastřílela výborných sedm košů, aby pak ve druhém zápase střelecky explodovala. Nový Lískovec zatížila dvanácti zásahy.

Šenov se alespoň na jeden úspěch pořádně nadřel. V poločase proti Novému Lískovci svítil na tabuli ještě stav 5:5, pak však aktuálně třetí celek pořadí zabral a dovedl duel k výhře 16:13.

Jan Šedý (trenér, Brno): „Trochu jsme se zápasů báli, protože nám chyběli zkušení Filip Kovář s Vendulou Jemelíkovou. Museli jsme proházet sestavu a jejich vůdčí role museli převzít jiní hráči. Třeba Sáře Sahatciu se to povedlo výborně. Dvanáct košů v jednom utkání se jen tak nevidí.“

Brno KK U19 - Šenov KC - ZŠ U19  19:13

Brno KK Nový Lískovec U19 - Šenov KC - ZŠ U19  13:16

Brno KK U19 - Brno KK Nový Lískovec U19  25:9

Reklama

Výběr článků

Načítám