Hlavní obsah

Náchodské mažoretky bourají v cestě na světovou špičku jednu překážku za druhou

Novinky, Jiří Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ještě nedávno ledové ploše náchodského zimního stadionu se v neděli uskutečnilo semifinále Mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu. Náchodská děvčata skupiny Mona posbírala většinu zlatých medailí.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Náchodská děvčata pro sebe vysbírala většinu zlata

Článek

Mažoretkový sport je s Náchodem spjatý velice úzce. Už 20 let tady totiž působí skupina mažoretek Mona Náchod pod vedením vedoucí Moniky Bergerové.

"Mona Náchod je možná už jediná skupina v ČR, která má všechny čtyři kategorie obsazené obojím náčiním, tedy PomPom i Baton," potvrdila Monika Bergerová a dodala, že hůlka, tedy Baton, prověří soutěžící především ve schopnosti ovládat toto náčiní, zatím co třásně, tedy PomPom, nechají vyniknout ladnosti pohybu, gymnastice i akrobacii.

Světové finále bude na podzim v Praze

Letos se mistrovství koná v 15 městech a obcích Česka. Je největší evropskou soutěží svého druhu. Pokud děvčata z Mony budou stejně úspěšná v republikovém finále jako v právě uskutečněném semifinále, otevře se jim cesta na světové finále, které se tento rok uskuteční v Praze.

Finále Mistrovství ČR se koná s náčiním PomPom ve dnech 8. a 9. června ve Vimperku, s náčiním Baton 15. a 16. června v Karviné a miniMIX a Mix + Show 22. června v Hořicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám