Hlavní obsah

Na zámku v Mníšku pod Brdy své brány otevře dětský výtvarný ateliér

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zámku v Mníšku pod Brdy se o víkendu 7. a 8. března opět otevře výtvarný ateliér pro děti. Tady si mohou samy nebo s rodičovskou pomocí vyrobit vlastnoruční památku z Mníšku. A práci v dílničce pak doplnit návštěvou zámeckých komnat i Kouzelného sklepení s princeznou Aničkou.

Foto: Anna Čelouchová

I váš skřítek bude originálním dílem.

Článek

Rádi malujete, lepíte, vytváříte pěkné věci a nemáte doma vše potřebné nebo si tam nechcete dělat nepořádek? Tak právě proto jsme pro vás, děti, na mníšeckém zámku otevřeli výtvarnou dílničku se vstupem přímo na nádvoří. V dílničce je připraveno vše potřebné a dočkáte se také i rady a pomoci.

Co všechno si můžete z našeho ateliéru odnést? Například obrázek zámku ze sádry i se všemi třemi věžemi a spoustou oken. Když si ho vybarvíte podle své fantazie, možná pak bude vypadat jako pohádkový. K zámkům přece pohádky patří a s nimi i pohádkové bytosti, třeba skřítci. Máte rádi skřítky, s čapkou, ušaté a šibalskými kukadly? Tak si vyberte sádrový obrázek skřítkovského obličeje a pěkně ho vymalujte. Jestli bude veselý nebo strašidelný, to záleží jenom na vás. Nezapomeňte ale, že si ho pak odnesete s sebou domů na památku.

Chtěly byste, děti, snídat kakao nebo čaj z hrníčku, který si samy vlastnoručně vyzdobíte obrázky? Nebo ho darujete mamince jako dárek na ozdobu? V našem výtvarném ateliéru si můžete zahrát na malíře hrníčků. Speciálními barvičkami si pomalujete hrníček tak, jak ho nikdo jiný nemá. Kluci si klidně můžou namalovat autíčka, děvčata kytičky a ornamenty a někdo hodně šikovný klidně dokáže i zámek Mníšek. Rozhodně bude váš hrníček jedinečným originálem.

Jak trávit čas, kdy vaše výtvory musí dobře uschnout? Přece prohlídkou mníšeckého zámku. Pro děti a jejich rodiče jsou připraveny Pohádkové prohlídky s princeznou Aničkou. Prohlédnete si bohatě zařízené komnaty, jídelny a salóny a hlavně budete hledat pohádky, které se vám v zámku poschovávaly. Kdo by chtěl potkat nějaké postavy z pohádek, musí i do Kouzelného sklepení. Tam už se na vaši návštěvu těší ježibaba, princ nebo víly. Pohádkové prohlídky s princeznou Aničkou začínají v sobotu 7. března ve 14:00 a 15:15 hodin, v neděli 8. března v 10:30 a 11:45 hodin.

I pro dospělé jsou přichystány speciální kostýmované prohlídky, a to Prvorepublikové prohlídky s vnučkou paní hraběnky. V sobotu začínají ve 12:30 hodin, v neděli ve 13:15 hodin. Mimo to se konají také klasické prohlídky I. a II. návštěvnického okruhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám