Hlavní obsah

Na zámku v Mníšku jsou opět připraveny oblíbené prohlídky pro děti

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 24. února se mohou na zámku v Mníšku pod Brdy děti těšit na setkání s pohádkovými skřítky, v neděli 25. února na ledovou královnu Elsu. Rodiny s dětmi si tak užijí zábavné prohlídky a při tom si prohlédnou velké slavnostní sály. Pohádkový svět je pro ně připraven i v Kouzelném sklepení.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Do velkých jídelen, slavnostních sálů i společenských salónků na Mníšku někdy zavítá pohádková návštěva. A tento víkend ji rodiny s dětmi mohou také potkat.

V sobotu 24. února je den skřítků a trpaslíků. Na prohlídkách Putování za zámeckými skřítky se děti s nimi mohou seznámit. V každém pokoji budou hledat skřítka a potom přemýšlet, zda je hodný nebo zlobivý, nebo v jaké zvířátko se rád proměňuje. 

To v neděli 25. února je čeká jiné hádání. Při Pohádkových prohlídkách s královnou Elsou budou hádat, jaké se jim v komnatách zámku schovaly pohádky. Jedna se ukryla u kamen, jiná k obrazu rytíře nebo do místnosti plné růží.

Ledová královna Elsa zavede v neděli děti také do Kouzelného sklepení zámku, aby jim tam představila svoji sestřenici Zimní vílu. Vždycky se dohadují, která z nich má hezčí šaty. Zimní víla teď panuje nad Mníškem, ale na řadu se už chystá ta jarní. Kromě ročních období přivítá děti ve sklepení také víla Rusalka nebo třeba i čert a čarodějnice.

Návštěvníci zámku mohou rovněž zavítat na půdu do hodinové věže a rozhlédnout se po okolí, pro děti je otevřen výtvarný ateliér a pro dospělé dvě prohlídkové trasy s bohatě vybavenými interiéry z doby baroka i první republiky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám