Hlavní obsah

Na zámku v Hořovicích letos naposled straší Strašidlo cantervillské

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nastupujícím podzimem se sezóna na hradech a zámcích pomalu blíží ke svému konci. První pátek a sobotu v měsíci říjnu se však na zámku v Hořovicích při příležitosti konání Cibulového jarmarku ještě pořádají poslední divadelní prohlídky letošní návštěvnické sezóny.

Foto: Libor Knížek

zámek v Hořovicíh - divadelní prohlídky Strašidlo cantervillské

Článek

Oproti minulým letům, kdy se hrály hry související s historií zámku, čeká návštěvníky letos změna. Tentokrát si zaměstnanci zámku troufli na klasickou humornou hru od Oscara Wilda Strašidlo Cantervillské.

Hořovický zámek se na dva dny změní v anglické sídlo Canterville, které zakoupí americký velvyslanec Hiram Otis pro svou výstřední manželku. Ta je naprosto nadšena, protože zároveň se zámkem nedostane pouze postarší hospodyni, ale i 300 let staré strašidlo – ducha sira Simona of Canterville.

Jaké komické a nečekané situace z toho vzniknou? Na to se můžete přijít podívat sami. Divadelní prohlídky se budou konat v pátek 3. října od 18:00 a 20:00 hodin a v sobotu 4. října v 9:50, 11:50, 13:50 a v 15:50 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám