Hlavní obsah

Na zámku Mníšku vyberou děti šaty pro princeznu

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a neděli 9. a 10. března zámek Mníšek pod Brdy opět otevírá prohlídky pro dospělé i pro rodiny s dětmi. V sobotu se koná Pohádková prohlídka s královnou Elsou, v neděli prohlídky Princezna a císařovy nové šaty. K návštěvě zve i Kouzelné slepení, výtvarná dílna a vyhlídka z věže.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

„Červené, stříbrné nebo modré?” vybírá si princezna nejhezčí šaty. Jenže krásné jsou všechny a ona se nemůže rozhodnout. Večer se chystá na ples a chce, aby jí to slušelo ze všech nejvíc. Pomohou jí děti vybrat, co na sebe?

O víkendu jsou na mníšeckém zámku opět připraveny zábavné prohlídky pro děti. V sobotu uvidí již tradiční prohlídku s ledovou královnou Elsou, v neděli novou prohlídku, na které se bude vyprávět o pohádkách, o módě a o oblékání princezen, králů a šlechticů ze zámku.

Kluci zjistí, že pánové nechodili jen v brnění, ale že nosili také střevíčky, mašličky, paruky a punčochy, a holčičky poradí princezně, jaké šaty si vybrat. A také je čeká pohádkové povídání a hádání. Jestlipak vědí, která princezna sloužila v kuchyni a solila polévku, nebo který král byl tak marnivý a vybíravý, že se nakonec procházel nahý?

Po oba dny bude otevřena také vyhlídka z prostřední zámecké věže, Kouzelné sklepení s pohádkovými bytostmi, dvě trasy s prvorepublikovými komnatami i výtvarný ateliér s malováním.

Reklama

Výběr článků

Načítám