Hlavní obsah

Na zahájení lázeňské sezóny zájemce do Jeseníku přiveze parní vlak

Novinky, Věra Janků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se rozhodnete strávit následující víkend v Jeseníku, rozhodně se nebudete nudit. Město v srdci jesenických hor zahajuje lázeňskou sezónu. Chybět nebude koncert Petra Bendeho nebo kapely Čechomor. Největší jesenický svátek zpestří i sobotní příjezd historického parního vlaku Vincenz Priessnitz.

Foto: Pavel Stejskal

Návštěvníky do Jeseníku přiveze parní vlak Vincenz Priessnitz

Článek

Zahájení lázeňské sezony v Jeseníku proběhne od pátku 16. května do neděle 18. května. Organizátoři slibují zábavu pro celou rodinu, spoustu kulturních akcí, rodinné soutěže, jarmark, zvučná jména českého i polského hudebního nebe a samozřejmě i příjezd zakladatele světové hydroterapie Vincenze Priessnitze s doprovodem. Zpestřením akce ovšem bude i příjezd parního vlaku.

Historický parní vlak Vincenz Priessnitz bude vypraven ze Šumperka v sobotu 17. května. Ačkoliv si budou muset milovníci železniční historie přivstat, ze Šumperku vlak vyjíždí již v 6.40, čeká je jistě nezapomenutelný zážitek. V čele vlakové soupravy, která se bude lopotit do jesenických hor a mezi hluboká údolí Slezského Semmeringu, pojede parní lokomotiva přezdívaná „Ušatá.“

„Nostalgickou atmosféru umocní i historické vozy, vlakový doprovod v dobových uniformách nebo ukázky doplňování vody do parní lokomotivy,“ těší se sama starostka města Marie Fomiczeowá.

Po příjezdu do Jeseníku, plánovaném na 9.20 hodin, vás čeká slavnostní zahájení sezony na jesenickém Masarykově náměstí a opravdu pestrý odpolední program v areálu Priessnitzových léčebných lázní, jehož pomyslnou třešničkou bude podvečerní vystoupení kapely Čechomor.

Reklama

Výběr článků

Načítám