Hlavní obsah

Na výlet zájemce poveze historický vlak

Novinky, Michal Režnar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I přes ohlašované nepříznivé počasí lze o tomto víkendu 16. a 17. října vyrazit na pěkný rodinný výlet i s kapkou nostalgie. Na trati Suchdol nad Odrou - Budišov nad Budišovkou připravily České dráhy projížďku historickým vlakem.

Foto: zelpage.cz

Historický vlak M 131.1 (801)

Článek

Železniční nostalgií bude mile překvapen snad každý cestující na pravidelném spoji mezi Suchdolem nad Odrou a Budišovem nad Budišovkou. České dráhy nasadí historický vlak na vybrané běžné spoje po oba víkendové dny ke 120. výročí vybudování této trati.

Vlak, který proslavil film Slunce, seno, jahody

Historický spoj obstará vlaková souprava M 131.1 (801), přezdívaná Hurvínek. Tento typ vlaku proslavila komedie Slunce, seno, jahody a to hned v úvodu filmu.

První spoj bude vypraven ze stanice Suchdol nad Odrou o sobotním ránu v 7.12 hodin, další spoj z této stanice vyjede o čtyři hodiny později. Podrobný jízdní řád najdete ve fotogalerii u tohoto článku.

Za historickou projížďku se neplatí nic navíc

Cestující, kteří by se tímto spojem rádi projeli, nemusí mít obavy o svou peněženku. Jelikož historický spoj je nasazen místo běžného typu vlaku, za projížďku se neplatí nic navíc.

Ve vlaku tedy platí všechny platné jízdní doklady a to včetně síťové jízdenky SONE+, která za 150 Kč nabízí neomezené jednodenní cestování pro dvě dospělé osoby a až tři děti.

I přesto však bude ve spojích průvodčí v dobové uniformě - bude nabízet k prodeji například upomínkové lepenkové jízdenky či pohlednice.

Reklama

Výběr článků

Načítám