Hlavní obsah

Na tradičním Dni Kozla zahrají hudební skupina Mig 21 a kapela Buty

Novinky, Ivana Kvasnicová

V pivovaru Velké Popovice proběhnou v sobotu 13. června tradiční oslavy piva nazvané Den Kozla. Provázet je bude bohatý hudební program, v kterém se představí devět hudebních skupin, mezi nimi Jiří Macháček s hudební skupinou Mig 21 a Radek Pastrňák s kapelou Buty.

Foto: Velkopopovický pivovar

Článek

Den Kozla je oslavou poctivého řemesla, kterému se ve Velkých Popovicích pivovarští věnují přes 140 let. Již 23. ročník těchto tradičních oslav piva proběhne v pivovaru Velké Popovice v sobotu 13. června.

Sládci pivovaru Velké Popovice ve spolupráci s Janem Vyčítalem a jeho kapelou Greenhorns uvařili pro tuto příležitost celou várku Kvasničáku a nabídnou i typická česká jídla a pochoutky. 

Oslavy bude doprovázet bohatý kulturní program, ve kterém se na dvou scénách představí celkem devět hudebních skupin. Největším lákadlem z nich bude Jiří Macháček s hudební skupinou Mig 21 a Radek Pastrňák s kapelou Buty, dále se představí i Jiří Schmitzer, Všichni svatí, Underhill, Michal Šindelář a slovenští Vrbovskí Víťazi.  

V průběhu odpoledne se uskuteční pokus o vytvoření rekordu v přípitku u nejdelšího stolu. Vstup na akci je zdarma.

„Rád bych pozval všechny, aby si s námi sedli a připili si u nejdelšího dřevěného stolu, který speciálně pro naši akci vyrobil truhlář František Douša s návrhářkou Andreou Augustovou,“ říká Luděk Baumruk, marketingový manažer značky Velkopopovický Kozel. „Společně se pokusíme vytvořit rekord, který, jak doufáme, se zapíše do dějin,“ dodal.  

Všichni návštěvníci Dne Kozla mohou přiložit ruku k dílu při stavbě dřevěné sochy kozla, která se bude skládat z dřevěných cihliček. Ty si může každý podepsat nebo na ní zanechat vzkaz pro příští návštěvníky pivovaru. Zájemci se mohou navíc seznámit s tradičními řemesly, jejichž ukázky budou po celý den probíhat na několika místech areálu pivovaru.

Zájemci se mohou po celý den zúčastnit pravidelných komentovaných prohlídek pivovaru s ochutnávkou v ležáckém sklepě. Prohlídková trasa představuje zajímavou a zábavnou formou historii i současnost pivovaru a jeho okolí.

V rámci doprovodného programu se uskuteční i pivní soutěže a oblíbená škola čepování piva.     

Reklama

Výběr článků

Načítám