Hlavní obsah

Na Šumpersku je poptávka po operátorech skladování, budou se připravovat v „učňáku“

Novinky, Vladimíra Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový učební obor otevře letos v září Střední škola železniční, technická a služeb v Šumperku. Budoucí specialisté v oblasti logistiky mají šanci na dobré uplatnění na trhu práce. Škola totiž reaguje na požadavky zaměstnavatelů.

Foto: Stanislav Juga

Výuční list obdrží absolventi nového oboru už za tři roky.

Článek

„Tříleté denní studium oboru operátor skladování bude zakončeno závěrečnou zkouškou, po které absolventi obdrží výuční list. V průběhu studia získají znalosti a dovednosti v oblasti logistiky výrobních, prodejních a zásobovacích procesů. Budou připravováni k samostatné práci při nákupu, příjmu, uskladnění, výdeji a expedici materiálů a produktů. Naučí se také zvládat administrativní činnosti spojené s problematikou logistiky a vést příslušné doklady,“ informovala Irena Jonová, ředitelka školy.

Absolventi budou umět pečovat o skladované zboží či materiál, vyřizovat objednávky i reklamace. V rámci studia se pocvičí v cizím jazyce, aby mohli komunikovat se zahraničními klienty, naučí se obsluhovat vysokozdvižný vozík a získají o tom osvědčení.

Zatímco teoretická výuka se odehraje v učebnách, odborný výcvik bude probíhat výhradně na pracovištích firem, které jsou partnery školy.

„Absolventi mohou pracovat v malých i středních podnicích, ale také v řetězcích jako specialisté logistiky, skladoví operátoři nebo pracovníci nákupu a expedice. Pokud si ještě doplní maturitní zkoušku, budou mít šanci uplatnit se i na vedoucích pozicích. Nadaným žákům proto doporučíme studium navazujícího oboru podnikání,“ uvedla Jonová.

Přizpůsobovat nabídku studijních oborů požadavkům trhu práce vedení školy hodlá i v budoucnu. Od školního roku 2016 až 2017 se zájemci mohou vzdělávat v oboru elektromechanik strojů a zařízení. „Ve třetím ročníku složí svářečské zkoušky a získají výuční list, ve čtvrtém je čeká maturita,“ uvedla ředitelka. Šumperský „učňák“ bude jednou z šesti škol v republice, které tuto novinku zavádějí.

Reklama

Výběr článků

Načítám