Hlavní obsah

Na sociální služby získá Karlovarský kraj o 9 miliónů víc

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda ČR schválila na svém středečním jednání další prostředky na sociální služby. Krajům rozdělí celkem 270 miliónů korun na jejich dofinancování. Pro Karlovarský kraj činí příspěvek 8,9 miliónu korun.

Foto: Alena Lochmannová

Karlovarský kraj přispěje ze svých zdrojů na sociální služby částkou 36,6 miliony korun.

Článek

Již v květnu získal kraj v rámci dofinancování od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR 10,8 miliónu korun. S nynější částkou se tak jedná celkem o dalších téměř 20 miliónů korun.

Karlovarský kraj současně přispěje ze svých zdrojů na sociální služby částkou 36,6 miliónu korun. Celkově tak ještě letos poskytovatelé sociálních služeb v kraji obdrží dalších přibližně 56 miliónů korun, přičemž peníze se budou rozdělovat v září na jednání zastupitelstva kraje.

Stát letos vyčlenil na sociální služby v kraji celkem 302,5 miliónu korun. „Jedná se o nejvyšší částku od doby platnosti nového zákona o sociálních službách, tedy od roku 2007. Velmi mě těší, že se uvolnily další prostředky na dofinancování této oblasti, které pomohou pokrýt i plánovaný nárůst platů a mezd od 1. listopadu letošního roku,” uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Reklama

Výběr článků

Načítám