Hlavní obsah

Na Skalecké pouti vystoupí Chinaski i Brouci band

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší městská slavnost s více než devadesátiletou historií je tady. Tento víkend 21. a 22. července slaví Mníšek pod Brdy další Skaleckou pouť ve velkém stylu. Program připravila farnost a město dohromady s chovateli, hasiči i zámkem. Duchovní program doplní zábava všeho druhu.

Foto: archiv zámku Mníšku pod Brdy

Skalecká pouť má víc než devadesátiletou historii a tradici a nabízí bohatý program všeho druhu.

Článek

V sobotu ráno soubor Ritornello pozve k poutnímu procesí do barokního areálu Skalka, kde proběhne hlavní duchovní program. Slavnostní mše svatá začne v 10.00 hodin a v 11.30 hodin bude vystřídána koncertem kapely Mníšeckého chrámového sboru.

Následuje vernisáž výstavy obrazů Via Crucis Václava Macha – Koláčného. Ve 13.00 hodin jste zváni na koncert duchovní hudby a poté na čtení z Bible. Program na Skalce uzavře pobožnost Křížové cesty. Po celý den bude zpřístupněna Poustevna se sousoším Pieta od Jana Brokofa.  

Program poutě na náměstí F. X. Svobody začne v 9.00 hodin farmářským a řemeslným trhem. Od 14.00 hodin vystoupí mažoretky Zlaté Prahy. Náměstí se připravuje na dva velké koncerty.

V 16.00 hodin vystoupí kapela Chinaski a o dvě hodiny později Brouci band – The Beatles Revival. Výstava drobného zvířectva je přichystána u penzionu Obora a den otevřených dveří mají v hasičské zbrojnici.

„Po oba víkendové dny jsme připravili od 10.30 do 15.30 hodin oblíbené prohlídky s klíčnicí, která bude s dětmi řešit otázku, proč má mníšecký zámek pouze tři věže a kam zmizela ta čtvrtá,“ říká zástupkyně kastelánky Lenka Pružinská.

„Zájem o prohlídky pro děti je velký a proto jsme během příštího týdne od úterý do pátku tuto prohlídku v nabídce ponechali a budeme začínat vždy po obědě ve 13.40 hodin,“ dodala Lenka Pružinská.

Zámek nabízí dvě nádherné bohatě vybavené prohlídkové trasy věnované historickému období první republiky a je otevřený každý den, mimo pondělí. Navštívit můžete výstavu světového dědictví UNESCO.

Pouťový program pokračuje v neděli v 10.00 loutkovou pohádkou Hloupější vyhraje, která se odehraje na Farní zahradě.

Největší taškařice startuje na Zadním rybníce. Je to třetí ročník oblíbené Neckyády. Soutěžit budou plavidla všeho druhu, hrát a zpívat staročeské písně bude kapela Třehusk, hrát si společně budeme na vodě i na souši. Bude se jíst, pít a dovádět při aquazorbingu.

Po oba dny budou v předzámčí roztáčet své stroje kolotočáři.

Důstojnou tečkou za letošní poutí bude varhanní koncert v kostele sv. Václava v neděli v půl sedmé večer. Zastavte se na svých cestách v Mníšku pod Brdy, budete se dobře bavit a odnesete si zajímavé zážitky.  

Další program zámku Mníšku pod Brdy:

11. srpna od 20.30 hodin - Útes od Richarda Pachmana Touha, láska, naděje, poznání i návraty v multimediální představení podle historického románu z Francie a Španělska 16. století.

Reklama

Výběr článků

Načítám