Hlavní obsah

Na rekonstrukci zlínského Prioru navazuje přeměna prostoru mezi kinem, Priorem a hotelem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Významnou proměnou prochází veřejný prostor mezi rekonstruovaným obchodním domem Prior, Velkým kinem a hotelem Moskva ve Zlíně. Úpravy čekají i parkoviště před obchodním domem, prostranství před hotelem a přilehlé komunikace pro pěší.

Foto: Magistrát města Zlína

V těchto místech vzniká odpočinkový prostor.

Článek

„V rámci oslav výročí vzniku Československa zde bude také vysazeno 28 lip, které vytvoří takzvaný bosket – útvar, kdy jsou dřeviny pěstované tak, že se vzájemně propojí větvemi,“ informoval tiskový mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Původně jsme uvažovali o tom, že vysadíme sto lip, ale tak velký prostor bychom jen těžko hledali. Navíc číslo 28 má také svou jasnou symboliku, protože 28. října vzniklo Československo,“ vysvětlil Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblast životního prostředí.

Nová podoba tohoto prostranství lidem poskytne odpočinkový prostor s lavičkami. V novém mlatovém povrchu budou navíc zabudovaná svítidla, díky kterým místo vynikne i ve tmě.

„Práce na úpravě plochy vyjdou na 3,5 miliónu korun. Mimo úpravu zeleně se chystají i další práce, půjde především o rekonstrukci chodníků. Úpravy se dočká i samotné parkoviště pod rekonstruovaným obchodním domem Prior. Chystá se výměna povrchů a změna rozmístění parkovacích stání,“ dodal Zdeněk Dvořák.

Plocha bude nadále využívána pro parkování, počet stání zůstane podobný jako dřív. Zřetelněji vymezený bude prostor pro chodce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám