Hlavní obsah

Na radnici v Krupce přivítali miminka a slavili i zlatou svatbu

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebývá zvykem, aby ve stejný den byla příležitost slavit narození nových občánků a navíc si připomenout výročí zlaté svatby. Tentokrát se to ale na radnici v Krupce podařilo.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Vítání občánků

Článek

Čtvrtý adventní víkend totiž na krupském městském úřadě přivítali jak rodiče s těmi nejmenšími dětmi, tak také zástupce generace, která před několika desítkami let sama vychovala rodiče těch dnešních nejmenších dětí.

Manželé Jindřich a Ludmila Beranovi si v obřadní síni městského úřadu se svými nejbližšími slavnostně připomněli své rozhodnutí, které učinili ve svém mládí. Právě před 50 lety vstoupili do společného manželství a vzájemně si řekli své „ano", které spojilo jejich životní cesty.

„Přeji vám hodně zdraví, štěstí a spokojenosti do dalších společných let a mnoho radosti z vašich vnoučat,” řekl starosta Krupky Zdeněk Matouš, který jubilantům blahopřál k významnému životnímu výročí za celé vedení města. Manželé Beranovi se do Krupky přistěhovali v roce 1989 z Ústí nad Labem. Během společného manželství vychovali 2 děti a v současnosti se již také těší ze 4 vnoučat.

Prosincové vítání občánků bylo již čtvrté ze série těchto slavnostních setkání, které se uskutečnily na krupské radnici v roce 2015. Tentokrát starosta Krupky Zdeněk Matouš přivítal celkem 7 dětí. Nejmladšímu miminku byly 3 měsíce, nejstaršímu pak rok a půl.

„Jsem velice rád, že rodiče dětí mají zájem nejen o tuto slavnostní událost, ale především o založení rodiny a následné bydlení v Krupce. Dětem přeji šťastnou budoucnost a rodičům mnoho krásných chvil strávených v rodinném kruhu se svými dětmi,” řekl po slavnostním přivítání nových občánků starosta města Zdeněk Matouš.

V Krupce je vítání občánků skutečnou tradicí, které se koná již více než 50 let. Někteří členové krupského komisního Sboru pro občanské záležitosti a rodinu, který vítání občánků organizuje, jsou skutečnými pamětníky. Krupka patří mezi města regionu, kde vítání občánků považují za důležitou událost v životě obyvatel města. Všichni rodiče, kteří mají zájem o tento slavnostní akt, se mohou s důvěrou obrátit na městský úřad, kde jim pracovníci organizačního odboru a vnitřních věcí ochotně poskytnou potřebné informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám