Hlavní obsah

Na Radegast dni zazpívá Petr Kolář, olympijský vítěz Aleš Valenta bude moderovat

Novinky, Lukáš Klapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devátý ročník jedné z největších akcí v Moravskoslezském kraji je za dveřmi. V sobotu 10. září se v Nošovicích uskuteční Radegast den. Návštěvníci se mohou těšit na Petra Koláře, Vypsanou fixu, Aleše Valentu, Martina Zounara nebo Rudu z Ostravy. Na čepu bude i nefiltrovaný ležák.

Foto: Aleš Krecl

Radegast den 2010

Článek

Každoročně navštěvují slavnosti nošovického pivovaru tisíce lidí. Organizátoři pro ně letos nachystali hned čtyři scény plné hudby, dobrého jídla a extrémních rekordů. Na jedné ze scén totiž dojde k pokusu o překonání světového rekordu ve skoku na jedné ruce.

Na hudební scéně uvidí lidé českou hudební hvězdu Petra Koláře nebo oblíbenou festivalovou kapelu Vypsaná fixa. Na ostatních scénách budou hvězdy moderátorské. Do moderování se pustí olympijský vítěz Aleš Valenta, populární herec Martin Zounar a bavič Ruda z Ostravy.

Scéna 1 - Hudební rekordy kmene (10.00 - 22.00)

10.00 Fall a Prey

11.00 Procelaine People

12.00 The Pant

13.00 Jackye

14.30 Poutníci

16.00 Airfare

17.30 Xindl X

19.00 Vypsaná fixa

20.00 vyhlášení Nejlepšího rekordmana Radegast dne

21.00 Petr Kolář

22.0, rekord ve společném zpěvu

Scéna 2 - Kulinářské rekordy kmene (10.00 - 19.00)

Kuchařské dovednosti představí herec Martin Zounar. Jak se správně čepuje pivo ukáže obchodní sládek pivovaru. Ostatní mohou překonat rekord v pojídání pivních jednohubek. Oblíbené písně zahraje na heligonku Václav Fajfr.

Scéna 3 - Extrémní rekordy kmene (10.00 - 18.30)

Moderátorského řemesla se ujme olympijský vítěz Aleš Valenta. Návštěvníci uvidí extrémní sportovní disciplíny -  bungee trampolína, desetimetrový skok a free running. Na závěr je připraven pokus o překonání rekordu ve skoku na jedné ruce. Možná nás čeká i zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Scéna 4 - Sportovní rekordy kmene 

Pro odvážlivce je nachystáno osm drsných úkolů. Kdo je všechny zvládne a bude vylosován, tak vyhraje seskok padákem a večeři v Radegastovně. O zábavu se na této scéně postará Ruda z Ostravy.

A jak se můžete na slavnosti dopravit? Do Nošovic pojede z Ostravy a z Frýdku-Místku parní vlak. První jízda je naplánována v 8.52 z ostravského hlavního nádraží. Zajištěna je i autobusová doprava. Kompletní informace o slavnostech nošovického pivovaru včetně mapky areálu a jízdních řádů vlaků a autobusů můžete najít na www.radegast.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám