Hlavní obsah

Na prohlídce zámku Mníšku uvidí děti telefon paní hraběnky

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a neděli 24. a 25. listopadu zve Mníšek pod Brdy návštěvníky na prohlídky zámku. Uvidí slavnostní sály i soukromé pokoje, děti potkají královnu Elsu, čeká je také strašidýlkovské vyprávění nebo poznávání starých, ale na svou dobu moderních technických vymožeností.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Na mníšeckém zámku se bydlelo ještě před sto lety. A vlastně docela moderně. Jezdili už autem, poslouchali rádio, fotili fotky. Některé z těchto moderních vymožeností jsou k vidění i při sobotní prohlídce pro děti s názvem Vynálezy první republiky. V garáži už sice nenajdou žádný veterán, ostatně ani garáž už tu nezůstala, ale další předměty jistě objeví. Uvidí telefon na kliku i s číselníkem, staré rádio - a dokonce masážní přístroj.

V sobotu mohou rodiny s dětmi navštívit také Pohádkovou prohlídku s královnou Elsou, která přijela i s kamarádem Olafem, a pro dospělé je kromě klasických okruhů připravena kostýmovaná prohlídka Mitrovicové ve službách císařské diplomacie, kde uslyší o turecké anabázi jednoho mladého šlechtice a pobaví se při početním kvízu.

Ani v neděli se nezapomnělo na rodiny s dětmi, mohou si přijít poslechnout prohlídku O zámeckých strašidýlkách. Při nich si prohlédnou bydlení posledních pánů na zámku i jejich dětí. Ty tady kdysi měly spoustu hraček. V dětském pokojíku si hrály třeba s domečkem pro panenky, na dostihy a sázky nebo na školu.

Reklama

Výběr článků

Načítám