Hlavní obsah

Na poli hořel stroj za dvacet miliónů korun

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za 600 tisíc korun způsobil v úterý 17. července v poledne na Uherskohradišťsku na poli požár přihnojovacího stroje. Mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková sdělila, že nikdo nebyl zraněn a hasiči uchránili hodnoty za víc než 19 miliónů korun.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požárem poškozený zemědělský stroj.

Článek

Oznámení o požáru pole na Uherskohradišťsku přijalo krajské operační středisko hasičů v úterý v poledne. Operační důstojník na místo události u Huštěnovic ihned vyslal sedm jednotek s devíti zásahovými vozidly.

Po příjezdu hasiči zjistili, že na poli hoří strniště o rozloze 200 x 800 metrů, ale i přihnojovací stroj. „Ihned použili šest proudů vody a během krátké chvíle požár lokalizovali. Muž pracující na poli se speciálním strojem v hodnotě dvaceti miliónů korun, jediným v České republice, se snažil požár uhasit, ale marně,“ uvedla mluvčí hasičů.

Na pole vzápětí přijely traktory a začaly rozorávat pole tak, aby se oheň dál nešířil. „Šetření události si převzal vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že k požáru došlo vlivem technické závady na pracovním stroji a od něj se požár rozšířil na strniště,“ řekla Lucie Javoříková.

N a likvidaci požáru se podíleli profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště a Otrokovice a dobrovolní hasiči z Babic, Kunovic, Boršic, Buchlovic a Spytihněvi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám