Hlavní obsah

Na Plzeňsku si připomněli velikonoční zvyky v předstihu

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 19. března si v předstihu připomněli velikonoční zvyky na Plzeňsku například v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech, na faře v Ledcích nebo v kulturním centru Zastávka v Plzni a na dalších místech.

Foto: Marek Velebný

ukázka kraslic v Rokycanském muzeu

Článek

Na Plzeňsku si na některých místech předběžně připomněli velikonoční zvyky a tradice již v předchozím týdnu. Tradiční velikonoční program s ukázkou tradic a výrobků nabídlo například Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech, kde sice chyběla tradiční pučálka či ochutnávka mazanců, ale nechybělo pečení jidášů, pletení košíků, pomlázek nebo výroba kraslic. Kulturní program zajistila folková kapela Alternativa z Plzně.

Velikonoce si ten den připomněli i v terapeutickém centru Ledovec na faře v Ledcích u Plzně. Tradičně tam přilákali hlavně rodiny s dětmi. Nechybělo také pečení jidášů, pletení pomlázek, malování kraslic nebo ochutnávky pečiva nebo speciálního ležáku.

V Plzni mezi jinými akcemi se konal velikonoční bazar v kulturním komunitním centru Zastávka, kde známé dámské osobnosti, jako spisovatelky nebo zpěvačky, pořádaly prodej použitých oděvů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám