Hlavní obsah

Na Plzeňsko zavítá Pavel Krška s Veselou trojkou

Novinky, Jan Vodrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela z Černé Hory Veselá trojka Pavla Kršky vystoupí během listopadu a prosince na koncertech v Horní Bříze a na Hadačce ve Výrově.

Foto: Plakát VT

Veselá trojka Pavla Kršky

Článek

Kapela se skládá ze tří dlouholetých kamarádů, kteří celý život milovali a hráli muziku pro široké vrstvy posluchačů. Když se členové dostali do důchodového věku, začali skládat a hrát pro všechny, kteří si rádi poslechnou lidovou písničku. Kapelníkem je Pavel Krška.

Veselá trojka se pyšní tím, že skládá vlastní písně s důrazem na pěkný text. Zpívají o všem, co je jim blízké, především o své krásné domovině, kterou je Černá Hora, obec na Blanensku. 

Tři dlouholetí kamarádi zavítají po roce opět na severní Plzeňsko. V sobotu 26. listopadu vystoupí od 17 hodin v kulturním domě Klub v Horní Bříze, kde zahrají vůbec poprvé.

O pár týdnů později, v sobotu 10. prosince, odehrají dva koncerty v Kulturním domě na Hadačce ve Výrově. Zde vystoupila Veselá trojka již na podzim loňského roku a koncert se setkal s velkým úspěchem a ohlasem.

Dechová a lidová muzika na severním Plzeňsku

Tradiční koncerty dechové a lidové muziky pořádá Město Horní Bříza, respektive Ladislav Čech, zastupitel města, v místním kulturním domu Klub, přibližně jednou za dva měsíce. Původní nápad vznikl v nedaleké Oboře, kde koncerty pořádal spolek Zpívejte si s námi. 

Další tradiční posezení s dechovkou se konají v Kulturním domě na Hadačce ve Výrově v polovině dubna o místní pouti na sv. Vojtěcha a na podzim v polovině října o posvícení na Havla. V poslední době zde vystupovali Josef Zíma, Malá muzika Nauše Pepíka a jiní.

Termíny koncertů dechové a lidové muziky

26. 11. 2016 - Veselá trojka Pavla Kršky (Horní Bříza)

26. 11. 2016 - Veselá trojka Pavla Kršky (Horní Bříza) 10. 12. 2016 - Veselá trojka Pavla Kršky (Hadačka,Výrov)

26. 11. 2016 - Veselá trojka Pavla Kršky (Horní Bříza) 10. 12. 2016 - Veselá trojka Pavla Kršky (Hadačka,Výrov) 14. 01. 2017 - Pospíšil Family (Horní Bříza)

15. 04. 2017 - Chodovarka (Hadačka, Výrov)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám