Hlavní obsah

Na Pilníkovo pozdní odpoledne v Čerčanech přijedou děti ukázat salta a přemety na motorce

Novinky, Vendula Brdičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čerčany u Prahy se v sobotu 30. července mohou těšit na úvodní závod Mezinárodního mistrovství ČR ve freestyle motokrosu, který se uskuteční jako Pilníkovo pozdní odpoledne. Proběhnou i ukázky motokrosu dětí ve věku 9 až 14 let, které podporuje Autoklub ČR.

Foto: Petr Pilát

Plakát, kde naleznete všechny informace

Článek

Závodit se bude v tréninkovém areálu Petra Piláta od 14.00 hodin. O vítězství budou usilovat domácí jezdci včele s hlavním organizátorem Petrem Pilátem nebo stříbrný medailista z X-Games – Ital Massimo Bianconcini. Účast přislíbil Australan Steve Sommerfeld a další italští freestyle motokrosaři.

Petr Pilát s Autoklubem ČR připravil na sobotu i nevšední dětskou freestyle exhibici. Dětí ve věku 9 až 14 let předvedou skoky na motorce dlouhé i 25 metrů a vysoké 6 metrů. Cílem exhibice i podpory Autoklubu ČR je podpora pro vstup k motokrosovému sportu začínajícím adeptům se zájmem o tento sport. Díky tomu  Autoklub ČR spustil v minulém roce stále probíhající Motokrosové kroužky

„I když se bude jednat o závod, chtěl bych z něho udělat skvělou show, jak už je tu zvykem. Nebudou tedy chybět doprovodné akce – dobrá muzika, akrobatické exhibice nebo program pro děti,“ říká Petr Pilát, který se v loňském roce stal domácím mistrem a vyhrál evropský titul.

Závod o první body Mezinárodního mistrovství ČR zpestří mnoho doprovodných programů, například mistři světa na trampolíně, gymnastická skupina FlyingBoys, hudební doprovod připraví Trouble Gang a Silent Scream. Začátek Pilníkova pozdního odpoledne je ve 14:00, vstup do tréninkového areálu je volný. Pro děti je připraveno mnoho cen a soutěží.

Reklama

Výběr článků

Načítám