Hlavní obsah

Na orientační běžce déšť neplatil

Novinky, Josef Zajíc

Na Žofii ve čtvrtek 15. května v šest ráno pršelo, jen se lilo. Po osmé hodině ranní se déšť v Ostravě-Hrabůvce zklidnil a tak nic nebránilo tomu, aby v 9.00 z útrob základní školy Františka Formana vyběhli první orientační běžci, kteří se zúčastnili již XXIV. ročníku O TRIČKO MISTRYŇ SVĚTA.

Foto: Josef Zajíc

Orientační běh v Ostravě 15.5.2014: Na startu je možné poradit - radí MGR. Marie Kaperová.

Článek

Pořadatelé z Městského svazu orientačních sportů Ostrava připravili závod v okolí základní školy Františka Formana v Ostravě-Dubině díky pochopení ředitelky školy PaedDr. Ivony Klímové. Běželo se podle mapy pro orientační běh FORMANKA v měřítku 1:4000. Zúčastnilo se 175 účastníků ze šesti základních škol.

Závody jsou vypsané jako postupová soutěž Přeboru škol 2014 od okresních, krajských až po celostátní finále, které se bude konat 11. června v Turnově. Soutěží děti a mládež v kategoriích D5, H5 - čtvrté a páté třídy, D7, H7 - šesté a sedmé třídy, D9, H9 - osmé a deváté třídy a v kategoriích DS a HS, které jsou pro střední školy.

V Ostravě žákyně a žáci bojovali velmi tvrdě, aby jejich družstvo mohlo postoupit do krajského finále, které se koná 28. května ve Frýdku-Místku. Po ukončení závodu pořadatelé vyhlásili v 11 hodin nejlepší jednotlivce.

V kategorii D5, H5 zvítězili reprezentanti ZŠ MUDr. E. Lukášové: Sabina Rakošánová a Matěj Neděla, v kategoriích D7, H7 zvítězili Tereza Kőglerová z Lukášové a Jakub Neděla z Gymnázia Fr. Hajdy, v kategorií starších žákyň a žáků D9, H9 byli nejlepší Leona Sabolová z Gymnázia Fr. Hajdy a Vojtěch Stuchlý ze základní školy ve Staré Bělé. Jednotlivci obdrželi originální tričko a medaili s emblémem OSTRAVA!!! Evropské město sportu 2014 a diplom.

Nejlepším družstvem se stala ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové, která získala Pohár starosty Městského obvodu Ostrava-Jih Mgr. Karla Sibinského. Do krajského finále ještě postupuje ZŠ Stará Bělá a družstvo žáků D7, H7, D9, H9 a dorostu DS, HS Gymnázia Františka Hajdy z Ostravy-Hrabůvky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám