Hlavní obsah

Na Nový rok s Novoročním čtyřlístkem

Novinky, Břetislav Boháč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako v roce 2010 připravují odbory Klubu českých turistů (KČT) na rok 2011 pro veřejnost množství tradičních i netradičních turistických akcí po celé naší republice.

Foto: Břetislav Boháč

Vycházka zimní krajinou

Článek

Hned 1. ledna 2011 se uskuteční celá řada novoročních výstupů na vršky i hůrky, kopečky i kopce, rozhledny a vyhlídky, ale též na vysoké hory, jakou je například nejvyšší hora Hrubého Jeseníku - Praděd (1492 m. n. m).

Výstupy se uskuteční podle propozic pořadatelů na celkem 65 místech České republiky. Hodně těchto novoročních setkání je zařazeno pod již tradiční název Novoroční čtyřlístek. Tradice vznikla v roce 2004. Vychází ze starého českého přísloví Jak na Nový rok, tak po celý rok a vybízí své účastníky, aby udělali čtyři novoroční dobré skutky:

1. Jdi na Nový rok na výlet = překonej svou pohodlnost.

2. Pozvi někoho ze svého okolí = udělej radost někomu ze svých bližních tím, že jej vezmeš s sebou.

3. Poznej kus přírody = projdi maličký kousek své vlasti a poznej ho vlastními smysly.

4. Přispěj potřebným = částkou od 20 Kč výše na sbírkové konto, vyhlášené KČT na podporu aktivit pro zdravotně handicapované spoluobčany. Získané prostředky budou využity na vyznačení turistické trasy pro vozíčkáře.

Kdo učiní tyto čtyři dobré skutky, obdrží v cíli výletu odznak Novoroční čtyřlístek. Seznam akcí Novoročního čtyřlístku, ale též jiných výstupů najdete na stránkách http://www.kct.cz/kalendar-akci

Tak co, přidáte se? Těšíme se na vás...

Související témata:

Výběr článků

Načítám