Hlavní obsah

Na nově zahájené plzeňské výstavě můžete obdivovat i krásu ženského těla

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plzeňské galerii Visio Art byla zahájena výstava fotografických koláží plzeňského grafika Honzy Košťála.

Foto: Jan Kaše

Ženy na vás mohou hledět různým způsobem - třeba přes dvě pistole

Článek

V galerii Visio Art byla ve čtvrtek 2. ledna zahájena výstava s názvem ŠPÁS MIT GLÁS & ohne sranda foto, na které je představováno dílo plzeňského grafika Honzy Košťála.

„Za posledních 20 let ´vtisknul´ svojí grafikou tvář řadě nejen plzeňských firem, firmiček, barů, hospůdek, klubů, ale i akcí. Ovšem nejen prací živ je člověk .... a právě proto některá témata občas i jako zbytkový produkt, nebo naopak paradoxní vjemy končily v jeho volných dílech. V jeho tvorbě se doposud odráželo čistě popartové vidění světa, glosované sarkastickými texty, které časem vygradovalo až do čistě typografického vyjádření. Při své práci byl stále častěji nucen sahat i po fotoaparátu. V tomto oboru, jak sám říká, má k profesionálům daleko, ale zároveň nepopírá, že ´Nouze naučila Dalibora housti...´ Když se tento efekt spojí s fascinací a obdivem ke klasické černobílé fotografii není už daleko k vyjádření, jehož výsledkem je výstava fotografických koláží a obrázků více či méně s fotografií souvisejících,“ uvádí se v pozvánce na výstavu.

Honza Košťál má opravdu vzácný dar, a to úžasným způsobem kombinovat a dotvářet nejrůznější motivy. Na výstavě tak můžete kromě jiného obdivovat i překrásné propojení ženského těla nebo jeho částí a skla v rozličném tvaru a podobě.

Žena v žárovce, žena v různých polohách před prázdnou láhví od nápoje, žena uhýbající před skleněným obeliskem, skleněná lebka před ženskou tváří a mnoho dalších. Autor však dokáže představit i ženy žádostivé, zvědavé, odhodlané či zasněné.

Výstava v galerii potrvá do 31. ledna.

Související témata:

Výběr článků

Načítám