Hlavní obsah

Na nové dopravní hřiště si děti počkají do září

Novinky, Monika Hrušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdánlivě hotové dopravní hřiště v královéhradecké části Třebeš se pro děti kvůli bezpečnosti otevře až v září. Zatím se nadále učí znát pravidla silničního provozu na nevyhovujícím hřišti u fotbalového stadiónu v Hradci Králové-Malšovicích.

Foto: Hradeckralove.org

Na hřišti ještě proběhnou terénní úpravy.

Článek

Ačkoli nové dopravní hřiště v Třebši vypadá jako hotové, čekají ho ještě terénní úpravy. Pro malé návštěvníky by nyní nebylo bezpečné. Jedná se o čerstvě dokončenou stavbu, a tak by mohlo dojít k vysokému promáčení vlivem přívalových dešťů.

Také se nyní tvoří provozní řád. Děti se proto k jeho využití dostanou až po prázdninách. Chybět však nadále bude zázemí. Prozatím se počítá s využitím dostupných objektů v okolí. 

Na novém hřišti si žáci vyzkouší, jak reagovat na různých typech křižovatek, na železničních přejezdech, ale i na přechodech a při spoustě dalších situací, se kterými se mohou běžně ve městě setkat. Jeho vznik byl nutný, neboť stávající hřiště nevyhovuje.

„Hřiště na malšovickém všesportovním stadionu je neodpovídající skutečnosti," řekla Eva Čížková, mluvčí Městské policie Hradec Králové, „realita je pro nás velmi důležitá," dodala.

Stavba začala v loňském roce a probíhá kvůli finančním možnostem v několika stadiích. „V další etapě stavby dojde k vybudování zázemí se šatnami, výukovými prostory a dalšími zlepšeními,“ vysvětlil náměstek primátora Martin Soukup. Projekt hradeckého Atelieru architektury Jana Mádlíka přijde zhruba na sedm miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám