Hlavní obsah

Na Mníšku přivítá děti princezna

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 25. a 26. května jsou v zámku Mníšku pod Brdy opět připraveny prohlídky pro děti. V sobotu mohou potkat ledovou královnu Elsu, v neděli místní princeznu Elišku. Ta je provede slavnostními sály a pozve i do kouzelného sklepení nebo do výtvarné dílny.

Foto: Anna Čelouchová

Princezna Eliška zve návštěvníky do komnat svého zámku...

Článek

Prohlídky pro rodiny s dětmi jsou na Mníšku připraveny tak, aby děti bavily. Potkají třeba své oblíbené pohádkové postavy, hned v sobotu 25. května se na ně těší Elsa z Ledového království. Děti zažijí napínavé dobrodružství, protože při prohlídce zámkem budou pomáhat s pátráním po jejím kamarádovi. Olaf je rozverný sněhulák a Elsa má strach, aby se nezatoulal na sluníčko nebo ke kamnům.

V neděli 26. května se děti mohou těšit na prohlídku s princeznou Eliškou a hádáním pohádek. Prohlédnou si nejen, kde Eliška bydlí, jaké má slavnostní jídelny, kde si čte knížky a prohlíží alba s fotkami, z jakých malovaných porcelánových hrníčků pije čaj nebo proč má jezdící křesílka s kolečky, ale zároveň jí také předvedou, jací jsou znalci pohádek. Poznají podle kamen, dýmky nebo květinách na stěně, jaká pohádka se na Mníšku schovala?

Po oba víkendové dny pak mohou rodiče s dětmi ještě využít vyhlídku z prostřední věže zámku, malovat ve výtvarném ateliéru nebo navštívit pohádkový svět v Kouzelném sklepení.

Reklama

Výběr článků

Načítám