Hlavní obsah

Na mníšeckém zámku je připraven víkendový program pro děti

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a v neděli je na zámku Mníšku pod Brdy kromě klasických prohlídek opět připraven program pro rodiny s dětmi. Navštívit mohou prohlídku O marnivé princezně nebo O zámeckých strašidýlkách, také Kouzelné sklepení, dílničku s malováním nebo vyhlídku ve věži.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

V sobotu 6. dubna bude zámeckými komnatami provádět marnivá princezna, která má tolik šatů, že si nedokáže vybrat, v čem se vydá na večerní ples. Během prohlídky předvede dětem své nejhezčí róby, zda by jí nepomohly si z nich jedny vybrat.

Holčičky si mohou vyzkoušet zámecké korále a šátky, kluci si prohlédnou, jak chodili oblékaní rytíři v brnění nebo baroni ve střevíčkách. Jak by se jim líbilo nosit na hlavě paruku?

V neděli 7. dubna se děti pro změnu při prohlídkách dozvědí, že na Mníšku také pobývají zámecká strašidýlka. Bílá paní uspává miminka, strašidelný ptáček zase paní hraběnku. Šlechtické děti si hrávaly s malým bubáčkem a po chodbě chodí bezhlavý rytíř.

Pohádkový svět se pak dětem otevírá v tajemném Kouzelném sklepení. Jaktože pan král spí? A proč drží vodník dudlík místo fajfky? A jak funguje žezlo ročních dob? To všechno se děti dozvědí a žezlo mohou dokonce vyzkoušet.

Otevřen bude i výtvarný ateliér, kde mezi prohlídkami mohou děti barvit sádrové kytičky a zvířátka, a vyhlídka z prostřední věže, kam vede 60 schodů. Dospělí mohou navštívit dva zámecké okruhy s bohatě zařízenými salóny.

Reklama

Výběr článků

Načítám