Hlavní obsah

Na mladoboleslavské univerzitě končí třináctý akademický rok

Novinky, Eva Jarošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třináctý akademický rok na Mladoboleslavské univerzitě třetího věku a volného času seniorů končí. Posluchači v tomto týdnu absolvovali poslední přednášky, příští týden je čeká slavnostní zakončení.

Foto: Eva Jarošová

Slavnostní akt u příležitosti zakončení akademického roku začíná setkáním u hrobu Latinské babičky, která je patronkou všech studentů.

Článek

Při něm převezmou ocenění za své studium. Podpisem do kroniky a převzetím diplomů a osvědčení zakončí letošní rok. 

Posluchači se sejdou u pomníčku Latinské babičky, patronky studentů, v parku u kostela svatého Havla v Mladé Boleslavi, a to ve středu 8. června od 14.30 hodin. Slavnostní ceremoniál, na který je srdečně zvána i veřejnost, pak následuje přímo v kostele. Další program je pak připravený v Městském divadle Mladá Boleslav. Od 17 hodin se tam uskuteční vernisáž prací studentů 3. ročníku oboru kreslení a malba.

Že je o studium na univerzitě zájem, dokládají počty posluchačů. Ty byly letos rekordní. „Přibývají každý rok, letos jich bylo 188,“ upřesnila koordinátorka MBU3V ze společnosti Služby a školení MB Helena Bubnová. Ta už má připravené programy na příští akademický rok.

Kompletní nabídka programů je k dispozici v sídle společnosti SŠMB v ulici Václava Klementa 601 nebo na webových stránkách www.sskolemb.cz. V příštím týdnu tam bude možné podat přihlášku. Kdo má o studium zájem, neměl by váhat. „Ideální je podat přihlášku do konce června. Vloni se nám stalo, že řada zájemců nechala přihlášení na poslední chvíli a už bohužel bylo plno,“ upozornila Helena Bubnová.

Nabídka bude opět široká. Pro velký zájem o program Šlechtické rody je připraveno jejich pokračování. Úplnou novinkou je pak program Vybrané kapitoly z religionistiky. „Obor se snaží zachytit náboženský svět ve všech jeho různorodých projevech v časoprostoru. Představí formy náboženství, ale také jejich hlavní představitele, symboly, příběhy, geografické rozložení a stavby,” přiblížila Helena Bubnová.

V nabídce je znovu také program Základy právního povědomí, který má za sebou úspěšnou premiéru. Posluchači získali orientaci v právním řádu formou názorných příkladů z právní praxe a spoustu užitečných informací z oblasti práva a řešení situací, které mohou člověka potkat. Pro názornost proběhly některé přednášky přímo v soudní místnosti. Pro fanoušky pořadů Přemka Podlahy se chystá program Příroda a lidé, určený všem zahrádkářům, pěstitelům, ale i chovatelům drobného domácího zvířectva.

Nabídka je pestrá. Na univerzitě mohou studovat lidé od 50 let. 

Reklama

Výběr článků

Načítám