Hlavní obsah

Na Majálesu UTB 2016 to rozjede United Flavour

Novinky, Jana Langerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majáles UTB 2016 letos nabídne šest jedinečných hudebních vystoupení a bohatý doprovodný program. Akce se koná v pondělí 2. května v parku naproti Baťovy vily a organizuje ji Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně ve spolupráci se Studentskou unií UTB.

Foto: Studentská unie
Článek

Úderem třetí hodiny odstartuje program na hlavní stage, kde se jako první představí Hi Martin, Stop the Time - pětičlenná skupina mladých kluků z Kopřivnice, kteří hrají směsici žánrů jako je  funky, pop rock, bigbeat založenou na klasickém rocku.

Po nich dostanou prostor opavští Come and Play, kteří dovezou svůj poslední singl Heaven z roku 2014, na němž se podílel známý producent Dušan Neuwerth.

Podvečer bude patřit dvěma zahraničním skupinám Seven Seas a This Amity. Nejprve vystoupí Seven Seas z Maďarska. Tato parta se dala dohromady teprve v roce 2015, aby spolu mohla tvořit hudbu. Po nich to rozjedou rakouští rockeři This Amity. Těm letos v dubnu vyšla nová deska s názvem Silhouettes.

Ve 20 hodin za své vezmou jedni z headlinerů letošního Majálesu, skupina Skyline. Jejich styl se dá popsat jako electro-pop-punk, který rozhodně nenechá posluchače nečinně stát. 

Klidné nebude ani vystoupení hlavní hvězdy Majálesu - multikulturní skupiny United Flavour. V jejich hudbě se nachází kulturní vlivy Španělska, Afriky a střední Evropy a jde o energický mix s prvky latiny, reggae, dancehallu, R, soulu a hiphopu. Minulý rok oslavili své 10. výročí. Zpěvačka Carmen má navíc energie i charisma na rozdávání, takže vystoupení bude rozhodně stát za to.  

Alternativou k hudební produkci bude Poetry stage, kde se uskuteční soutěže spojené s volbou krále Majálesu, ale také zajímavý program. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení Improligy O.L.I.V.Y Olomouc, několik řečníků ze sdružení Slam poetry nebo na fyzické básnictví Petra Váši.

V areálu bude i mnoho stánků s jídlem a nápoji. Nesmí se opomenout ani Design shop, kde nabídnou své zboží 4 oděvní začínající značky. Celý Design shop okoření smíšený stánek tvorby studentů Ateliéru designu UTB, kteří zde budou vystavovat jejich originální zboží.

Celý program Majálesu UTB 2016 začne už ve 13 hodin doprovodnou aktivitou PechaKucha Night Zlín, jež se uskuteční v areálu budovy 64. ve Svitu. Ve 14 hodin pak z náměstí Míru vyrazí tradiční majálesový průvod a od 15 hodin už bude program probíhat v areálu Majálesu, tedy v parku naproti Baťově vile. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám