Hlavní obsah

Na Kroměřížsku museli hasiči vyprostit řidiče z havarovaného vozu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zraněného řidiče osobního automobilu, který v úterý 30. července odpoledne po nehodě u obce Horní Lapač na Kroměřížsku zůstal uvězněn v autě, museli vyprostit přivolaní hasiči.

Foto: HZS Zlínského kraje

K vyproštění řidiče použili hasiči hydraulické zařízení.

Článek

„Oznámení o dopravní nehodě osobního vozu u obce Horní Lapač jsme v krajském operačním středisku přijali ve 14:58 hodin. Podle prvotních informací oznamovatele zůstala ve voze zaklíněna jedna zraněná osoba,“ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Operační důstojník na udané místo ihned vyslal jednotky profesionálních hasičů z Holešova a ze Zlína. Po příjezdu a prvotním průzkumu upřesnil velitel zásahu, že se jedná o havárii osobního vozu, který narazil do betonové patky u komunikace.

„Řidič zůstal ve vraku zaklíněn a hasiči ve spolupráci se záchranáři okamžitě zahájili jeho vyproštění. Po příjezdu hasičské jednotky ze Zlína použili hasiči i druhou sadu hydraulického vyprošťovacího zařízení,“ řekl Řezníček.

Jakmile řidiče vyprostili, předali ho do péče zdravotnické záchranné služby, které ho odvezla do nemocnice. Silnice mezi Horním Lapačem a Fryštákem byla v době řešení události obousměrně uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám